Tesztelünk

Heumann Pincészet: Blue Secret 2018
2025. 02. 12. | Szabó Edit
„A bikavér Villányból” – mondja a Heumann Pincészet a Blue Secret nevű vörös házasításról, és lássuk be, nem is jár messze az igazságtól. Villányban ugyan nincs bikavér, de ez a kékfrankosra hangolt cuvée jól hozza a stílust. Marhapörkölthöz ajánljuk…
Iszunk

Indítsuk mátrai borokkal a tavaszt!
2025. 02. 12. | Szabó Edit
A téli hónapok vörösboros időszaka után az ember alig várja, hogy az első tavaszi napfény a poharába csalogasson egy kis üde, gyümölcsös fehéret vagy rozét. Megnéztük, hogy mit találunk ebben a kategóriában a nagyrédei Bárdos Pincészet kínálatában…
Vendégoldal

Itt a tavasz, hol a tavasz?!
2025. 02. 11. | Zsirai Kata
Katanapló 8. rész
Újabb sütitanfolyam, baráti és szakmai találkozók, a környék felfedezése turista szemmel és családlátogatás az ország túlsó csücskén. Egyebek között ezekről mesél Zsirai Kata a Katanapló 8. részében…
Főzünk

Csirkecurry
2025. 02. 10. | Szabó Edit
Egzotikus, mégis ismerős, gyorsan elkészül és nagyon finom. Ezt a csirkemellből készült curryt akár egy nehéz munkanap végén is percek alatt az asztalra varázsolhatjuk. Remekül illik hozzá egy pohár késői szüretelésű bor…
Tesztelünk

Streit-Zagonyi Borászat: Dilara 2021
2025. 02. 09. | Szabó Edit
A villányi Streit-Zagonyi Borászat Dilara nevű vörös házasítása könnyű nyári bor, az ember szívesen kiülne vele az eperfa alá. Jól csúszik a sült keszeg vagy a paprikás krumpli mellé…
Beszélgetünk

Itt az egész világ találkozik!
2025. 02. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Máté Szilviával
Máté Szilvia, a BD-Expo Kft. ügyvezetője irányítja a világ egyik legrangosabb nemzetközi italvására, a ProWein magyarországi képviseletét. A közel 30 éves múltra visszatekintő csúcstalálkozót az idén március 16. és 18. között tartják Düsseldorfban…
Tesztelünk

Bussay Pince: Mura Vörös 2022
2025. 02. 07. | Szabó Edit
A Bussay Pince 2022-es Mura Vöröse energikus, frissítő bor, virgonc savakkal, piros bogyós gyümölcsösséggel. Tipikus pörköltbor, hagyományos csirkepörkölt mellé keresve sem találunk jobbat!
Főzünk

Arab köfte - fellâh köftesi
2025. 02. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 56. rész
A Török örömök sorozat 56. részében ismét egy vegetáriánus fogást ajánl a figyelmünkbe Nagyillés János. Az arab köfte – török nevén fellâh köftesi – ráadásul a pénztárcát is kíméli, olcsó és kiadós…
Iszunk

Furmint Február tizenötödször
2025. 02. 05. | Szabó Edit
Az idei év sem múlhat el a furmint szőlőfajta és a belőle készült bor ünneplése nélkül. Az egész hónapon átívelő programfolyam csúcspontja a Furmint Február Nagykóstoló lesz, amit február 13-án tartanak Budapesten, a Hagyományok Házában…
Tesztelünk

Sabar Borház: Birtok Vörös 2022
2025. 02. 04. | Szabó Edit
A Sabar Borház első, 2022-es Birtok Vöröse lendületes, szerethető és könnyen csúszik. Pizzához, sonkához, de akár paprikás krumplihoz is bátran pohárba tölthetjük, jól fog esni…
Főzünk

Töltött karalábé
2025. 02. 03. | Szabó Edit
A darált hússal töltött karalábé nyári étel ugyan, de zsenge karalábé ma már egész évben kapható, úgyhogy bármelyik évszakban az asztalra varázsolhatjuk a kora nyár ízeit.
Tesztelünk

Figula Pincészet: Simply Red 2023
2025. 02. 02. | Szabó Edit
A Figula Pincészet 2023-as Simply Redje rafinált bor. Egyszerűnek füllenti magát, de közben olyan sötét, selymes és gazdag, hogy bele lehet burkolózni. Nem kíván ételt, beszélgetés mellé viszont kiváló, de vigyázzunk, ez mégiscsak alkohol…
Vendégoldal

Az idén is lesz pinot noir vertikális kóstoló Etyeken!
2025. 01. 31. | Borsmenta
Ahogyan 2010 óta minden évben, az idén is meghívja pincészetébe a pinot noir szerelmeseit az Etyeki Kúria, hogy együtt megízleljék, hogyan változnak évről évre a 2003 óta készülő pinot noir borok. Az idei rendezvényre március 2-án kerül sor…
Főzünk

A nagyvezír levese – hidiv çorbası
2025. 01. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 55. rész
A nagyvezír levese gyorsan elkészül, húsmentes és finom. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 55. részében…
Iszunk

Ezek voltak 2024 legjobb fehérborai
2025. 01. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta csapata 2024-ben 8 fajtatesztet tartott. Alábbi összeállításunkban megmutatjuk a fehérboros győzteseket, valamint a legjobb pét-natot. Íme 2024 legjobb chardonnay-ja, ezerjója, zöld veltelinije, birtokfurmintja és gyalogpezsgője – borsmenta.hu merítése alapján…