2018.02.13. | Szabó Edit
Szombat délután rendhagyó programot rendez a szigetmonostori Rosinante Fogadó. A tavaszváró Mini SVÉT-en hat kitűnő vidéki étterem séfjei kényeztetik a vendégeket. A belépés ingyenes, de az ételekért fizetni kell…
Bizonyára sokan emlékeznek még arra a hat évvel ezelőtti tavaszi hétvégére, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban.
A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma és Mád, az idén Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.
„6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás”
Éppen ezért nem kis öröm, hogy hat év után újra a Rosinante Fogadóban jön össze a stílusos csapat. A február 17-ei tavaszváró Mini SVÉT-en az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:
- Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
- Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
- Macok Bisztró és Borbár (Eger)
- Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
- Erhardt Étterem (Sopron)
- Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:
Kistücsök Étterem – séf: Jahni László
- Füstölt ponttyal töltött káposzta
- Somogyi szarvas vadas mártással, ropogós kenyérkockákkal
- Vízibivalylábszár, zeller, gesztenye
- Levendulás mille-feuille a Pausa kávéháztól
- Szilvásváradi pisztrángrolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
- Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
- Meglepetés
- Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcschutney
- Mézes krémes
- Sáfrányos halászlé Pannóniából
- Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
- Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral
- Ököruszályleves
- Nomád fánk baracklekvárral
A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött. Az ételeket 900-2000 Ft közötti áron lehet majd megvásárolni.
Regisztráció itt.
A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják.
A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban. A helyi ízeket a Szigeti termelői standnál lehet majd megkóstolni, a jó hangulatról pedig a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz DJ T-Boy gondoskodik.
Gyertek, jó lesz!