Piknik a Margitszigeten
Lássuk a hozzávalókat! Barátok, pár palack behűtött bor, finom falatok, kevés gyümölcs, egy nagyobbacska pléd, borospohár, szalvéta. Ha mindez megvan, irány egy kellemes hely a szabadban. Mi a Margitszigetet választottuk, ahol aztán letelepedtünk a frissen nyírt fűre, kipakoltunk, ettünk-ittunk-beszélgettünk-nevetgéltünk, és bár csak néhány felszabadult órát töltöttünk együtt munka után, sutba dobtunk minden gondot, és átadtuk magunkat a felhőtlen örömöknek.
És hogy mi mindennel kényeztettük magunkat? Tésztába sütöttük a nyár slágerét, a lecsót (a recept hamarosan a Borsmentán is olvasható lesz), amihez nem is választhattunk volna jobb kísérőt egy szekszárdi Fuxlinál. A Hetényi Pincészet borospalackján motorozó róka is indulásra ösztökél – ugye, milyen jó, hogy mi sem maradtunk otthon ma délután?
A sajtos-túrós pogácsa jól fogyott a sárgarépás-füstölt sajtos kencével, az olívabogyós ricottakrémnek meg egy semlegesebb ízű keksz volt a méltó párja. A sós ízek fröccsöt kívántak, szerencsére fehérborral is készültünk.
Na jó, a desszertnek is maradt még hely – és milyen jól sikerült az a desszert! Cukkinilekvár és túró volt a csiga tölteléke, mandulaforgács a kalapja, és ígérjük, ennek a receptjét is hamarosan megosztjuk. A TR Művek édes furmintját ittuk hozzá, szerintünk jól választottunk.
Szőlőt csipegettünk, lédús körtét haraptunk, élveztük a gyümölcsbe zárt napfényt. Körülöttünk kisbaba kúszott-mászott a füvön, szerelmes párok sétálgattak a kavicsos úton, a közeli állatkertben egy kakas kukorékolt folyamatosan, dacolva a napszakokkal, mi meg simán elfelejtettük a határidőket, a teendőket, a kinti világot.
Piknikezésre fel! – mindenkinek csak ezt ajánlhatjuk a szép őszi napokra.