2016.10.03. | Szabó Edit
Pár perc alatt elkészül, remek előétel, de egy pohár hozzá illő borral akár ízletes, gyors ebéd is válhat belőle...
Mozzarella paradicsommal. Olasz klasszikus, amit jobb helyeken bivalymozzarellával készítenek, de azért ne essünk kétségbe, a tehéntejes változat is tökéletesen megfelelő. Viszont a friss bazsalikomból ne engedjünk, az adja a fogás lelkét. Pár perc alatt elkészül, remek előétel, de egy pohár hozzá illő borral akár ízletes, gyors ebéd is válhat belőle.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 csomag mozzarella
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 3-4 friss salátalevél (elhagyható) és pirítós a tálaláshoz
Elkészítés:
- A paradicsomot megmossuk, a mozzarellát lecsöpögtetjük, és mindkettőt kb. 3 mm vastag karikákra vágjuk.
- A salátaleveleket megmossuk, durvára tépkedjük, és elhelyezzük egy tányér alján.
- A paradicsomkarikákat a salátaágyra terítjük, megsózzuk és megborsozzuk őket.
- A mozzarellakorongokat a paradicsomkarikákra helyezzük, aztán az egészet meglocsoljuk olívaolajjal.
- A friss bazsalikomleveleket pazarul az ételre szórjuk, aztán jöhet még egy kis frissen őrölt bors.
- Friss pirítóssal kínáljuk.
Borajánlatunk: Sebestyén Pince: Rosé 2015
Fotó:
Borsmenta
-
honlap