2017.06.19. | Szabó Edit
Könnyen, egyszerűen elkészíthető étel, nem igényel különösebb gyakorlatot a konyhában, viszont nagyon ízletes...
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes méretű padlizsán, hámozva, kockára vágva
- 25 dkg erdei csiperke, tisztítva, kockára vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld, finomra vágva
- 12 bazsalikomlevél, finomra vágva
- 5 dkg ementáli jellegű sajt
- 50 dkg száraztészta
- só, bors
Elkészítése:
- Az olajat egy forró serpenyőbe öntjük, és pirítani kezdjük rajta a kockára vágott padlizsánt. Sózzuk meg, hogy engedjen egy kis levet, aztán fedjük le, és úgy pároljuk tovább. Időnként keverjük meg.
- Ha a padlizsán már kezd puhulni, adjuk hozzá a gombát, és fedjük le újra.
- Néhány percnyi párolás után nyomjuk bele a fokhagymát, sózzuk meg még egy kicsit, és törjünk rá egy kis borsot. Keverjük össze, és hagyjuk egy rövid ideig újra párolódni, hogy az ízek összeérjenek
- Egy nagyobb lábosban, forrásban lévő sós vízben főzzük ki a száraztésztát, és szűrjük le.
- A padlizsános-gombás elegyhez adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd keverjük bele a finomra vágott fűszernövényeket.
- Végül adjuk hozzá a tésztát, és alaposan keverjük el benne.
- Reszelt sajttal megszórva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Borajánlatunk: Benedek Pince: Öregtőkék Hárslevelű 2015