2017.06.08. | Szabó Edit
Frissítő, könnyű nyári étel, egy pohár fehérborral ünnepé varázsolja a legzordabb hétköznapokat is…
Olaszországban főként sertéshúst sütnek ilyen módon, Jamie Oliver egy egész csirkét dob a serpenyőbe, mi viszont Mautner Zsófia tanácsára csirkecombbal kísérleteztünk. Próbáljátok ki, érdemes!
Hozzávalók:
- 4-4 alsó és felső csirkecomb
- 8 dl tej
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- néhány friss bazsalikomlevél
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors
Elkészítés:
- A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon mindkét oldalukat megpirítjuk.
- A megpirult combokat bőrös felükkel lefelé egy mélyebb tepsibe tesszük, rádobjuk a zöldfűszereket, rászórjuk a reszelt citromhéjat, majd ráöntjük a tejet is.
3. 200 fokos sütőben egy órán át sütjük, időnként meglocsolgatva a húst a tejjel. Akkor kész, ha
a csirke megpirult, és a tejes mártás besűrűsödött.
Burgonyapüré, párolt rizs vagy zöldsaláta illik hozzá.
Borajánlatunk: Gizella Pince: Furmint 2016
Fotó:
Borsmenta
-
honlap