2016.04.27. | Szabó Edit
Sok háziasszony esküszik a csirkemellfilére, pedig a combfilé szaftosabb, ízletesebb alapanyag. Érdemes kipróbálni…
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db csirkefelsőcomb filézve
- 15 dkg bacon
- 2 nagyobb alma
- 2 fej hagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 rozmaringág
- 1 dl víz
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítés:
- A húst kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, majd roládba hajtjuk, és mindegyik roládot betekerjük egy szelet baconbe. Ügyeljünk, hogy a bacon mindenhol takarja a húst.
- Az almákat félbevágjuk, a magházukat kivájjuk, majd felcikkezzük.
- A hagymákat megtisztítjuk, és mindkettőt 8-8 egyforma cikkbe vágjuk.
- Egy tűzálló tál aljába csorgatjuk az olívaolaj felét.
- A húsroládokat egymás mellé fektetjük a tálba, közéjük dugjuk az alma- és a hagymacikkeket. Ami kimarad, azt a tetejére dobjuk.
- A rozmaringleveleket lehúzzuk az ágról, és megszórjuk vele az ételt.
- Rálocsoljuk a vizet és a maradék olívaolajat, majd alufóliával alaposan betakarjuk.
- 200 fokos sütőben 60 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és további 30 perc alatt készre sütjük.
Borajánlatunk: Weninger Pincészet: Pinot Noir 2013