2016.02.10. | Burai László
Bikavéreket kóstoltunk tegnap a szerkesztőségben, Egerből és Szekszárdról vegyesen. Bár az ízlésünk némileg különbözik, abban egyetértettünk, hogy van potenciál ezekben a borokban, függetlenül a termőhelytől.
Szerettük a szekszárdiak fűszeres izgalmát, barátságosságát, de az egri borok hűvös eleganciája is komoly érték. Persze nem is nekünk kell eldöntenünk, hogy melyik borvidék készít izgalmasabb bikavéreket, ez egy örök kérdés.Szeretnénk az olvasóinkat is bevonni ebbe az izgalmas játékba, ezért a cikk végén lévő kérdésre helyes választ beküldők között kisorsolunk 2x1 db belépőt az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj kóstolójára, amire 2016. február 26-án a Corinthia Hotel Budapest báltermében kerül sor. A helyszínen több mint huszonöt termelő bikavér borait lehet végigkóstolni, összehasonlítva termőhelyeket, borkészítési stílusokat és évjáratokat, majd a végén kiválasztani a kedvenceket.
A kérdés pedig egészen egyszerű: melyik fajta az alap a bikavérek házasításakor? Három lehetséges választ is megadunk: cabernet sauvignon, kékfrankos vagy alibernet.
A megfejtéseket 2016. február 16-án 14 óráig várjuk a borsmenta@borsmenta.hu e-mail címre. Jegyvásárlás és további információ a rendezvényről: bikaver-parbaj.hu