2018.03.07. | Bőti László
Megnyílt a Fehér Nyúl Taproom! A hajdani harisnyafestő üzem ma már kocsma, mintabolt és koncertterem is egyben…
Fenntartás. Általában így állunk minden sörös újdonsághoz egészen addig, amíg ki nem próbáljuk, vagy meg nem nézzük magunknak. Aztán a tapasztalatok alapján később vagy lelkesen írunk és mesélünk a látottakról, vagy egy legyintéssel, esetleg a „tucat” szó használatával elintézzük az egészet. Szerencsére ezúttal az előbbi történt.
A Fehér Nyúl csapata ugyanis nem vette félvállról a feladatot, és ahogy címkék – meg persze sörök – terén az elmúlt egy évben egyedit alkottak, úgy a főzdén belüli kocsmájuk kialakításakor sem aprózták el a dolgokat. A hajdanán harisnyafestő üzemként funkcionáló, így nagy ablakokkal és letisztult belsővel rendelkező iparcsarnokot a Soroksári út 110. szám alatt ugyan még csak egy éve vette birtokba az addig gerillaként másoknál bérfőzető csapat, de úgy érezték, itt az ideje a további fejlődésnek.
Szerettek volna létrehozni egy olyan teret, ahol nemcsak a fogyasztóikkal alakíthatnak ki szorosabb kapcsolatot, de alkalomadtán olyan rendezvényeket is tető alá tudnak hozni, amelyek előmozdítják a hazai sörös kultúra épülését. Ezekre az igényekre válaszul nyílt tehát meg a taproom, amelyet így nemcsak kocsmának és mintaboltnak, de egyúttal koncertteremnek, rendezvényhelyszínnek és BBQ étteremnek is szánnak. Utóbbi ugyan távlati cél, de kicsit sem alap vagy előzmény nélküli, hiszen a főzde saját, versenyszerűen füstölő csapattal rendelkezik, aminek tudását és tapasztalatát nem szeretnék maguknak megtartani.
Amíg ez megvalósul, addig is érdemes hozzájuk elzarándokolni, hiszen barátságos, kényelmes, mégis ipari belső térrel, korrekt korsó- és még korrektebb elviteles árakkal, valamint kérésre főzdetúrával várnak minden sörkedvelőt. Ha egymagunkban érkezünk, akkor egyelőre pénteken, valamint szombaton 16 és 22 óra között találunk nyitott kapukat, de ha nagyobb csoporttal jönnénk, akkor bejelentés után máskor is szívesen fogadnak minket.
Irány a „Söröksári” út!