Találatok száma: 2496
Iszunk
Tízéves a Szekszárd palack című cikk borítóképe

Tízéves a Szekszárd palack

2025. 04. 16. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Sebestyén Csillával, valamint idősebb és ifjabb Heimann Zoltánnal
Nagyszabású budapesti sétálókóstolón ünnepelte a Szekszárdi borvidék, hogy immáron tíz éve kerülnek a terület kiemelt borai speciális palackba. A találkozón Sebestyén Csillával, valamint idősebb és ifjabb Heimann Zoltánnal beszélgettünk...
Iszunk
Tavasz a szőlőben című cikk borítóképe

Tavasz a szőlőben

2025. 04. 13. | Szabó Edit
Új év, új remények! A szőlőskertekbe beköszöntött a tavasz, szükség van a dolgos kezekre. De vajon mit csinál a szőlősgazda tavasszal? Elmeséljük!
Beszélgetünk
Beleszerettem a rajnai rizlingbe című cikk borítóképe

Beleszerettem a rajnai rizlingbe

2025. 04. 12. | Csepe Erika
Beszélgetés Nagy Leopolddal, a Folly Arborétum borászával
Úgy döntött, kipróbálja a rajnai rizlinget egy olyan területen, ahol amúgy az olaszrizling és a szürkebarát a sztár, és az eredmények őt igazolják. Nagy Leopolddal, a Folly Arborétum borászával az újításokról, a trendekről és a kihívásokról beszélgettünk…
Főzünk
Datolyás, fetás vöröskáposzta-saláta – mor lahana salatası című cikk borítóképe

Datolyás, fetás vöröskáposzta-saláta – mor lahana salatası

2025. 04. 09. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 64. rész
Nyers összetevők, őrületes színek, hersegő, friss ízek! Ez a datolyával és fetával megbolondított vöröskáposzta-saláta minden évszakban elkészíthető, és önálló fogásként vagy köretként egyaránt megállja a helyét…
Vendégoldal
Fagypara című cikk borítóképe

Fagypara

2025. 04. 08. | Zsirai Kata
Katanapló 12. rész
Nyugalmas tavaszi napok, tervezgetés, bolondos április, Skócia, na meg egy kis húsvétvárás. Ilyesmikről mesél az olvasóknak Zsirai Kata a Katanapló 12. részében…
Tesztelünk
Holdvölgy Birtok: Meditation Furmint 2021 című cikk borítóképe

Holdvölgy Birtok: Meditation Furmint 2021

2025. 04. 02. | Szabó Edit
A Holdvölgy 2021-es Meditation furmintja a Borsmenta birtokfurmint-tesztjének győztes tétele. A Király- és a Holdvölgy-dűlő terméséből készült, érett bor, remek arányokkal, ünnepi asztalhoz méltó kvalitásokkal…
Beszélgetünk
Látnok, lázadó zseni és nagylelkű szociális munkás című cikk borítóképe

Látnok, lázadó zseni és nagylelkű szociális munkás

2025. 03. 30. | Németh Ágnes
Interjú Pepe Raventósszal
A Raventós név hallatán a legtöbb borértő habozás nélkül felkiáltana, hogy „cava”. Igazuk is lenne, meg nem is. És hogy miért? Kiderül az interjúból. Pepe Raventósszal, a Wine Spectator Top 100 sztárjával Németh Ágnes beszélgetett…
Tesztelünk
Szűcs Pincészet: Furmint Birtokbor 2019 című cikk borítóképe

Szűcs Pincészet: Furmint Birtokbor 2019

2025. 03. 28. | Szabó Edit
A tállyai Szűcs Pincészet 2019-es birtokfurmintja már benne van a korban, szépen öregszik, de azért lassacskán igyuk meg…
Főzünk
Cacık – török uborkasaláta című cikk borítóképe

Cacık – török uborkasaláta

2025. 03. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 63. rész
A törököknél cacık, a görögöknél dzadziki, mi pedig uborkasalátának hívjuk ezt a frissítő ételt, aminek az uborka mellett a kapor, a menta, a fokhagyma és a görög joghurt adja a lényegét. Ezt a receptet kapjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 63. részében…
Vendégoldal
Újra itthon című cikk borítóképe

Újra itthon

2025. 03. 25. | Zsirai Kata
Katanapló 11. rész
Aki épp Thaiföldre készül, feltétlenül lapozzon bele a Katanapló 11. részébe, mert talál néhány hasznos tanácsot Zsirai Katától, aki időközben hazatért, és igyekszik akklimatizálódni. Szó lesz még borról és esti meséről is…
Tesztelünk
Kőfejtő Pince: Furmint 2021 című cikk borítóképe

Kőfejtő Pince: Furmint 2021

2025. 03. 24. | Szabó Edit
A Kőfejtő Pince 2021-es furmintja ízig-vérig termőhelyi bor, benne a Somló minden szépségével és keménységével. Gyakorlott borkóstolóknak ajánljuk...
Iszunk
14. Badacsony New Yorkban: sétakóstoló csaknem 40 borászattal című cikk borítóképe

14. Badacsony New Yorkban: sétakóstoló csaknem 40 borászattal

2025. 03. 22. | Nádasi Eszter
Április ötödikén ismét a budapesti New York Palotában mutatkozik be a Badacsonyi borvidék. A kínálat gazdagságáról már az előkészítő kóstolón is meggyőződhettünk…
Tesztelünk
Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet: Mandolás Furmint 2022 című cikk borítóképe

Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet: Mandolás Furmint 2022

2025. 03. 21. | Szabó Edit
A Tokaj-Oremus Mandolása a birtokfurmintok etalonja, ami külföldön is nagy népszerűségnek örvend. Családi ünnepek méltó kísérője...
Főzünk
Szivarbörek – sigara böreği című cikk borítóképe

Szivarbörek – sigara böreği

2025. 03. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 62. rész
A szivarbörek vagy sigara böreği a török konyha egyik jól ismert előétele, de sós csemegeként is gyakran kerül az asztalra. Nagyillés János most ezt tálalja nekünk a Török örömök sorozat 62. részében…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Dry Furmint 2022 című cikk borítóképe

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Dry Furmint 2022

2025. 03. 18. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő 2022-es Dry Furmintja kifejezetten jóivású, szép és lendületes bor. Csirkehúsos ételek mellé ajánljuk...