Találatok száma: 2494
Iszunk

Tavasz a szőlőben
2025. 04. 13. | Szabó Edit
Új év, új remények! A szőlőskertekbe beköszöntött a tavasz, szükség van a dolgos kezekre. De vajon mit csinál a szőlősgazda tavasszal? Elmeséljük!
Beszélgetünk

Beleszerettem a rajnai rizlingbe
2025. 04. 12. | Csepe Erika
Beszélgetés Nagy Leopolddal, a Folly Arborétum borászával
Úgy döntött, kipróbálja a rajnai rizlinget egy olyan területen, ahol amúgy az olaszrizling és a szürkebarát a sztár, és az eredmények őt igazolják. Nagy Leopolddal, a Folly Arborétum borászával az újításokról, a trendekről és a kihívásokról beszélgettünk…
Főzünk

Datolyás, fetás vöröskáposzta-saláta – mor lahana salatası
2025. 04. 09. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 64. rész
Nyers összetevők, őrületes színek, hersegő, friss ízek! Ez a datolyával és fetával megbolondított vöröskáposzta-saláta minden évszakban elkészíthető, és önálló fogásként vagy köretként egyaránt megállja a helyét…
Vendégoldal

Fagypara
2025. 04. 08. | Zsirai Kata
Katanapló 12. rész
Nyugalmas tavaszi napok, tervezgetés, bolondos április, Skócia, na meg egy kis húsvétvárás. Ilyesmikről mesél az olvasóknak Zsirai Kata a Katanapló 12. részében…
Beszélgetünk

Látnok, lázadó zseni és nagylelkű szociális munkás
2025. 03. 30. | Németh Ágnes
Interjú Pepe Raventósszal
A Raventós név hallatán a legtöbb borértő habozás nélkül felkiáltana, hogy „cava”. Igazuk is lenne, meg nem is. És hogy miért? Kiderül az interjúból. Pepe Raventósszal, a Wine Spectator Top 100 sztárjával Németh Ágnes beszélgetett…
Tesztelünk

Szűcs Pincészet: Furmint Birtokbor 2019
2025. 03. 28. | Szabó Edit
A tállyai Szűcs Pincészet 2019-es birtokfurmintja már benne van a korban, szépen öregszik, de azért lassacskán igyuk meg…
Főzünk

Cacık – török uborkasaláta
2025. 03. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 63. rész
A törököknél cacık, a görögöknél dzadziki, mi pedig uborkasalátának hívjuk ezt a frissítő ételt, aminek az uborka mellett a kapor, a menta, a fokhagyma és a görög joghurt adja a lényegét. Ezt a receptet kapjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 63. részében…
Vendégoldal

Újra itthon
2025. 03. 25. | Zsirai Kata
Katanapló 11. rész
Aki épp Thaiföldre készül, feltétlenül lapozzon bele a Katanapló 11. részébe, mert talál néhány hasznos tanácsot Zsirai Katától, aki időközben hazatért, és igyekszik akklimatizálódni. Szó lesz még borról és esti meséről is…
Tesztelünk

Kőfejtő Pince: Furmint 2021
2025. 03. 24. | Szabó Edit
A Kőfejtő Pince 2021-es furmintja ízig-vérig termőhelyi bor, benne a Somló minden szépségével és keménységével. Gyakorlott borkóstolóknak ajánljuk...
Iszunk

14. Badacsony New Yorkban: sétakóstoló csaknem 40 borászattal
2025. 03. 22. | Nádasi Eszter
Április ötödikén ismét a budapesti New York Palotában mutatkozik be a Badacsonyi borvidék. A kínálat gazdagságáról már az előkészítő kóstolón is meggyőződhettünk…
Tesztelünk

Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet: Mandolás Furmint 2022
2025. 03. 21. | Szabó Edit
A Tokaj-Oremus Mandolása a birtokfurmintok etalonja, ami külföldön is nagy népszerűségnek örvend. Családi ünnepek méltó kísérője...
Főzünk

Szivarbörek – sigara böreği
2025. 03. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 62. rész
A szivarbörek vagy sigara böreği a török konyha egyik jól ismert előétele, de sós csemegeként is gyakran kerül az asztalra. Nagyillés János most ezt tálalja nekünk a Török örömök sorozat 62. részében…
Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Dry Furmint 2022
2025. 03. 18. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő 2022-es Dry Furmintja kifejezetten jóivású, szép és lendületes bor. Csirkehúsos ételek mellé ajánljuk...
Főzünk

Sütőtökös galette
2025. 03. 17. | Szabó Edit
Ez a sós-édes sütőtökös sütemény az egyszerűség kedvéért készen kapható leveles tésztából készül. Különleges, látványos és nagyon finom…
Tesztelünk

Áts Családi Pincészet: Birtok Furmint 2022
2025. 03. 14. | Szabó Edit
Az Áts Családi Pincészet 2022-es birtokfurmintja Tokaj kedves arcát mutatja: friss, gyümölcsös, szerethető...