Találatok száma: 2564
Iszunk
Bor, mámor – SanzonTokaj 2025 című cikk borítóképe

Bor, mámor – SanzonTokaj 2025

2025. 07. 28. | Borsmenta
Ha nyár, akkor Bor, mámor… Bénye! Az idei fesztivált augusztus 14-17. között rendezik Erdőbényén. A borsmenta.hu szokás szerint a SanzonTokaj kertjében ver tanyát, ahol Kerekes Vica lesz a sztárvendég. Íme a programok…
Tesztelünk
Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 2022 című cikk borítóképe

Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 2022

2025. 07. 27. | Szabó Edit
A régi iratok szerint a filoxéravész előtt a purcsin volt Tokaj-Hegyalja legfontosabb kék szőlője. A fajtába Kanczler András lehelt újra életet, a bor a tarcali Mestervölgy-dűlőben eltelepített 1200 tőke gyümölcséből készült…
Iszunk
Ennyire egyszerű a jó? – kóstolókoncert Pázmándon című cikk borítóképe

Ennyire egyszerű a jó? – kóstolókoncert Pázmándon

2025. 07. 25. | Borostyán-Kovács Tamara
Új vendégfogadó térrel gazdagodott az ApróKertek pázmándi présháza. A számukra mérföldkőnek is tekinthető alkalmat közös zenés borozással ünnepelték a tulajdonosok. A rendezvényről a pázmándi Boroslány, Borostyán-Kovács Tamara mesél…
Főzünk
Hamis trüffel – çikolatalı șekersiz truffle  című cikk borítóképe

Hamis trüffel – çikolatalı șekersiz truffle

2025. 07. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 77. rész
A hamis trüffel valójában csicseriborsóból készült cukormentes édesség, étcsokis bevonattal. Nagyillés János egy török gasztrobloggertől tanulta a receptet, és most megosztja velünk a Török örömök 77. részében…
Tesztelünk
Somló Kincse Kézműves Kispince: Sárfehér 2023 című cikk borítóképe

Somló Kincse Kézműves Kispince: Sárfehér 2023

2025. 07. 23. | Szabó Edit
A Somló Kincse 2023-as Sárfehér bora olyan ismeretlen világba viszi a kóstolóját, ahol minden csupa só és fűszer. Egy régi magyar szőlőfajta erjesztett levével ismerkedni mindenképpen izgalmas, hát még ha a Somló is hozzáadja a maga sajátos termőhelyi értékeit…
Főzünk
Itt a görögdinnyeszezon! című cikk borítóképe

Itt a görögdinnyeszezon!

2025. 07. 22. | Szabó Edit
Afrika déli részéről származik, a tökfélék családjába tartozik, nagyjából 92%-a víz, és mindenki imádja. Igen, ez a görögdinnye, ami nemcsak finom, hanem egészséges is...
Tesztelünk
Szentesi Pince: Tihanyi Kék 2023 című cikk borítóképe

Szentesi Pince: Tihanyi Kék 2023

2025. 07. 21. | Szabó Edit
A Szentesi Pince 2023-as Tihanyi Kék bora a bohém elegancia mintapéldája. Játékos, de mégis komoly, bohém, mégis fegyelmezett. Elbűvölő aromák, tökéletes arányok jellemzik, egyszerűen ellenállhatatlan. Nem véletlenül lett a Borsmenta tesztjén a legjobb száraz vörösbor…
Főzünk
Joghurt házilag című cikk borítóképe

Joghurt házilag

2025. 07. 20. | Klich Zsuzsa
Ha valaki szereti a joghurtot, viszont nem vásárolja szívesen, mert műanyag edényekben kapható, annak mutatunk két remek házi módszert…
Beszélgetünk
Szerintem most jó helyen vagyunk című cikk borítóképe

Szerintem most jó helyen vagyunk

2025. 07. 19. | Solt Róbert
Beszélgetés Bónis Péterrel
Egy 17. századi pince és ki tudja, hogy hány szőlész-borász generáció tudása több mint megnyerően hangzik, a soproni Bónis-Reitter borászat tulajdonos-borásza, Bónis Péter azonban nem elégedett meg ennyivel…
Iszunk
Pezsgőpremier Balatonfüreden! című cikk borítóképe

Pezsgőpremier Balatonfüreden!

2025. 07. 18. | Szabó Edit
Újdonsággal lepte meg a buborékok rajongóit az idén tízéves, balatonfüredi székhelyű Villa Gyetvai. A Belvedere fantázianevű, tradicionális eljárással készült furmintpezsgő július 12-én debütált a pincészet borbárjában...
Főzünk
Lencsés joghurtos cukkinisaláta – yeşil mercimekli yoğurtlu kabak salatası című cikk borítóképe

Lencsés joghurtos cukkinisaláta – yeşil mercimekli yoğurtlu kabak salatası

2025. 07. 17. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 76. rész
A Török örömök sorozat 76. részében egy hideg, húsmentes, lencsés-joghurtos cukkinisalátát tálal a Borsmenta olvasóinak Nagyillés János. Nagyon jól fog esni a forró nyári napokon…
Tesztelünk
Szentesi Pince: Lisztes 2021 című cikk borítóképe

Szentesi Pince: Lisztes 2021

2025. 07. 16. | Takács Andrea
A Szentesi Pince 2021-es Lisztese lisztes fehér, gohér és zöldszilváni egyenlő arányú házasításával készült. Karakteres és meglehetősen egyedi fehérbor, köves, sós és mandulás ízvilággal…
Vendégoldal
A másik énem című cikk borítóképe

A másik énem

2025. 07. 15. | Zsirai Kata
Katanapló 19. rész
Van az úgy, hogy az ember elfárad. A túl sok pörgés Zsirai Katánál sem múlt el nyomtalanul – még jó, hogy vannak túlélési stratégiái. Ezekből kapunk most ízelítőt a Katanapló 19. részében. Figyelem: fontos, helyenként megható bejegyzés következik…
Tesztelünk
Szentesi Pince: Laska 2023 című cikk borítóképe

Szentesi Pince: Laska 2023

2025. 07. 14. | Nádasi Eszter
Manapság csak elvétve találunk olyan bort, amelyik ebből a régi magyar fajtából készül. A Szentesi Pince viszont úttörőként foglalkozik vele: a 2023-as Laska sokrétűen gyümölcsös, fűszeres…
Beszélgetünk
Intenzív öt év van mögöttünk című cikk borítóképe

Intenzív öt év van mögöttünk

2025. 07. 12. | Nádasi Eszter
Beszélgetés Illés Anitával
Az Illés Borászat egy 7,6 hektáros elsőgenerációs, családi butikborászat a Badacsonyi borvidéken. 2020 óta működnek, az eltelt fél évtized alatt messzire jutottak ismertségben és sikerekben…