Találatok száma: 2496
Vendégoldal
Február furmint nélkül?! című cikk borítóképe

Február furmint nélkül?!

2025. 02. 25. | Zsirai Kata
Katanapló 9. rész
Van az úgy, hogy az ember megszökik. Zsirai Katával éppen ez történt. És hogy merre kószál most? Elmeséli a Katanapló 9. részében…
Főzünk
Indiai vajas csirke című cikk borítóképe

Indiai vajas csirke

2025. 02. 24. | Szabó Edit
A híres indiai vajas csirke nem ripsz-ropsz étel, cserébe viszont káprázatosan finom. Aki szereti a szelíd indiai ízvilágot, annak feltétlenül ki kell próbálnia…
Tesztelünk
Steigler Pince: Prémium Bio Furmint 2023 című cikk borítóképe

Steigler Pince: Prémium Bio Furmint 2023

2025. 02. 21. | Nádasi Eszter
A Steigler Pince 2023-as prémium kategóriás biofurmintja tölgyfa hordóban erjedt, majd seprőn érett: gazdagon mézes, körtés, ásványos…
Főzünk
Hússal töltött ropogós tésztatekercs – sosyete mantısı című cikk borítóképe

Hússal töltött ropogós tésztatekercs – sosyete mantısı

2025. 02. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 58. rész
Hogy mi az a mantı? A török konyha népszerű tésztaétele, amit Nagyillés János magyar rétestésztából készít el a Török örömök sorozat 58. részében. Íme a recept…
Iszunk
Egy este Áts Károlynál című cikk borítóképe

Egy este Áts Károlynál

2025. 02. 19. | Szabó Edit
Áts Károly tarcali pincéje igazi mesevilág. Kívülről persze teljesen olyan, mint egy átlagos pince: tartályok, hordók, minden, ami kell, ám ha ott van maga a borász is, akkor azonnal kiderül, hogy minden hordó egy végtelen történetet rejt, amibe nagyon jó belefeledkezni…
Tesztelünk
MAINYÚL: XX 2020 című cikk borítóképe

MAINYÚL: XX 2020

2025. 02. 18. | Nádasi Eszter
A MAINYÚL garzonborászat 2020-as XX nevű tétele egy kékfrankos-cabernet sauvignon házasítás, tele piros bogyós illatokkal és ízekkel…
Főzünk
Zsírban sült tarja című cikk borítóképe

Zsírban sült tarja

2025. 02. 17. | Szabó Edit
A zsírban sült tarja a nagymamák régi receptje szerint készül, de mi krumpli helyett gerslivel és sült zöldségekkel tálaltuk, hogy egy kicsit könnyebb és látványosabb legyen a fogás…
Tesztelünk
MARIASY Birtok: Furmint 2020 című cikk borítóképe

MARIASY Birtok: Furmint 2020

2025. 02. 16. | Nádasi Eszter
A Mariasy Birtok száraz furmintja 2020-as évjáratú, mégis sok-sok gyümölcsöt mutat mind ízében, mind illatában. Zamatok, ásványok, elegancia…
Beszélgetünk
Óvatosan álmodj, mert megvalósul! című cikk borítóképe

Óvatosan álmodj, mert megvalósul!

2025. 02. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Bodó Judittal, a Bott Pince alapítójával
Húszéves a Bott Pince! Bizony, két évtized telt el azóta, hogy a fiatal felvidéki házaspár, Bodó Judit és Józsi otthonra talált Tokaj-Hegyalján, és mára minden borkedvelő ismeri a nevüket. A jubileum apropóján Bodó Judittal beszélgettünk…
Tesztelünk
Jackfall Bormanufaktúra: Duett 2019 című cikk borítóképe

Jackfall Bormanufaktúra: Duett 2019

2025. 02. 14. | Nádasi Eszter
A 2019-es évjáratú Jackfall Duett portugieser és merlot találkozásából született: már több mint ötéves, mégis sok gyümölcsöt mutat – többek között füstösséggel és étcsokoládéval gazdagodva…
Főzünk
Köfte szépasszony módra – kadınbudu köfte című cikk borítóképe

Köfte szépasszony módra – kadınbudu köfte

2025. 02. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 57. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 57. részében egy darált húsos étel receptjét osztjuk meg olvasóinkkal. A szépasszony módra készített köfte kívül ropogós, belül omlós, egyszóval éppen olyan, amilyennek lennie kell…
Tesztelünk
Heumann Pincészet: Blue Secret 2018 című cikk borítóképe

Heumann Pincészet: Blue Secret 2018

2025. 02. 12. | Szabó Edit
„A bikavér Villányból” – mondja a Heumann Pincészet a Blue Secret nevű vörös házasításról, és lássuk be, nem is jár messze az igazságtól. Villányban ugyan nincs bikavér, de ez a kékfrankosra hangolt cuvée jól hozza a stílust. Marhapörkölthöz ajánljuk…
Iszunk
Indítsuk mátrai borokkal a tavaszt! című cikk borítóképe

Indítsuk mátrai borokkal a tavaszt!

2025. 02. 12. | Szabó Edit
A téli hónapok vörösboros időszaka után az ember alig várja, hogy az első tavaszi napfény a poharába csalogasson egy kis üde, gyümölcsös fehéret vagy rozét. Megnéztük, hogy mit találunk ebben a kategóriában a nagyrédei Bárdos Pincészet kínálatában…
Vendégoldal
Itt a tavasz, hol a tavasz?! című cikk borítóképe

Itt a tavasz, hol a tavasz?!

2025. 02. 11. | Zsirai Kata
Katanapló 8. rész
Újabb sütitanfolyam, baráti és szakmai találkozók, a környék felfedezése turista szemmel és családlátogatás az ország túlsó csücskén. Egyebek között ezekről mesél Zsirai Kata a Katanapló 8. részében…
Főzünk
Csirkecurry című cikk borítóképe

Csirkecurry

2025. 02. 10. | Szabó Edit
Egzotikus, mégis ismerős, gyorsan elkészül és nagyon finom. Ezt a csirkemellből készült curryt akár egy nehéz munkanap végén is percek alatt az asztalra varázsolhatjuk. Remekül illik hozzá egy pohár késői szüretelésű bor…