Találatok száma: 2490
Főzünk
Zsírban sült tarja című cikk borítóképe

Zsírban sült tarja

2025. 02. 17. | Szabó Edit
A zsírban sült tarja a nagymamák régi receptje szerint készül, de mi krumpli helyett gerslivel és sült zöldségekkel tálaltuk, hogy egy kicsit könnyebb és látványosabb legyen a fogás…
Tesztelünk
MARIASY Birtok: Furmint 2020 című cikk borítóképe

MARIASY Birtok: Furmint 2020

2025. 02. 16. | Nádasi Eszter
A Mariasy Birtok száraz furmintja 2020-as évjáratú, mégis sok-sok gyümölcsöt mutat mind ízében, mind illatában. Zamatok, ásványok, elegancia…
Beszélgetünk
Óvatosan álmodj, mert megvalósul! című cikk borítóképe

Óvatosan álmodj, mert megvalósul!

2025. 02. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Bodó Judittal, a Bott Pince alapítójával
Húszéves a Bott Pince! Bizony, két évtized telt el azóta, hogy a fiatal felvidéki házaspár, Bodó Judit és Józsi otthonra talált Tokaj-Hegyalján, és mára minden borkedvelő ismeri a nevüket. A jubileum apropóján Bodó Judittal beszélgettünk…
Tesztelünk
Jackfall Bormanufaktúra: Duett 2019 című cikk borítóképe

Jackfall Bormanufaktúra: Duett 2019

2025. 02. 14. | Nádasi Eszter
A 2019-es évjáratú Jackfall Duett portugieser és merlot találkozásából született: már több mint ötéves, mégis sok gyümölcsöt mutat – többek között füstösséggel és étcsokoládéval gazdagodva…
Főzünk
Köfte szépasszony módra – kadınbudu köfte című cikk borítóképe

Köfte szépasszony módra – kadınbudu köfte

2025. 02. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 57. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 57. részében egy darált húsos étel receptjét osztjuk meg olvasóinkkal. A szépasszony módra készített köfte kívül ropogós, belül omlós, egyszóval éppen olyan, amilyennek lennie kell…
Tesztelünk
Heumann Pincészet: Blue Secret 2018 című cikk borítóképe

Heumann Pincészet: Blue Secret 2018

2025. 02. 12. | Szabó Edit
„A bikavér Villányból” – mondja a Heumann Pincészet a Blue Secret nevű vörös házasításról, és lássuk be, nem is jár messze az igazságtól. Villányban ugyan nincs bikavér, de ez a kékfrankosra hangolt cuvée jól hozza a stílust. Marhapörkölthöz ajánljuk…
Iszunk
Indítsuk mátrai borokkal a tavaszt! című cikk borítóképe

Indítsuk mátrai borokkal a tavaszt!

2025. 02. 12. | Szabó Edit
A téli hónapok vörösboros időszaka után az ember alig várja, hogy az első tavaszi napfény a poharába csalogasson egy kis üde, gyümölcsös fehéret vagy rozét. Megnéztük, hogy mit találunk ebben a kategóriában a nagyrédei Bárdos Pincészet kínálatában…
Vendégoldal
Itt a tavasz, hol a tavasz?! című cikk borítóképe

Itt a tavasz, hol a tavasz?!

2025. 02. 11. | Zsirai Kata
Katanapló 8. rész
Újabb sütitanfolyam, baráti és szakmai találkozók, a környék felfedezése turista szemmel és családlátogatás az ország túlsó csücskén. Egyebek között ezekről mesél Zsirai Kata a Katanapló 8. részében…
Főzünk
Csirkecurry című cikk borítóképe

Csirkecurry

2025. 02. 10. | Szabó Edit
Egzotikus, mégis ismerős, gyorsan elkészül és nagyon finom. Ezt a csirkemellből készült curryt akár egy nehéz munkanap végén is percek alatt az asztalra varázsolhatjuk. Remekül illik hozzá egy pohár késői szüretelésű bor…
Tesztelünk
Streit-Zagonyi Borászat: Dilara 2021 című cikk borítóképe

Streit-Zagonyi Borászat: Dilara 2021

2025. 02. 09. | Szabó Edit
A villányi Streit-Zagonyi Borászat Dilara nevű vörös házasítása könnyű nyári bor, az ember szívesen kiülne vele az eperfa alá. Jól csúszik a sült keszeg vagy a paprikás krumpli mellé…
Beszélgetünk
Itt az egész világ találkozik! című cikk borítóképe

Itt az egész világ találkozik!

2025. 02. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Máté Szilviával
Máté Szilvia, a BD-Expo Kft. ügyvezetője irányítja a világ egyik legrangosabb nemzetközi italvására, a ProWein magyarországi képviseletét. A közel 30 éves múltra visszatekintő csúcstalálkozót az idén március 16. és 18. között tartják Düsseldorfban…
Tesztelünk
Bussay Pince: Mura Vörös 2022 című cikk borítóképe

Bussay Pince: Mura Vörös 2022

2025. 02. 07. | Szabó Edit
A Bussay Pince 2022-es Mura Vöröse energikus, frissítő bor, virgonc savakkal, piros bogyós gyümölcsösséggel. Tipikus pörköltbor, hagyományos csirkepörkölt mellé keresve sem találunk jobbat!
Főzünk
Arab köfte - fellâh köftesi című cikk borítóképe

Arab köfte - fellâh köftesi

2025. 02. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 56. rész
A Török örömök sorozat 56. részében ismét egy vegetáriánus fogást ajánl a figyelmünkbe Nagyillés János. Az arab köfte – török nevén fellâh köftesi – ráadásul a pénztárcát is kíméli, olcsó és kiadós…
Iszunk
Furmint Február tizenötödször című cikk borítóképe

Furmint Február tizenötödször

2025. 02. 05. | Szabó Edit
Az idei év sem múlhat el a furmint szőlőfajta és a belőle készült bor ünneplése nélkül. Az egész hónapon átívelő programfolyam csúcspontja a Furmint Február Nagykóstoló lesz, amit február 13-án tartanak Budapesten, a Hagyományok Házában…
Tesztelünk
Sabar Borház: Birtok Vörös 2022 című cikk borítóképe

Sabar Borház: Birtok Vörös 2022

2025. 02. 04. | Szabó Edit
A Sabar Borház első, 2022-es Birtok Vöröse lendületes, szerethető és könnyen csúszik. Pizzához, sonkához, de akár paprikás krumplihoz is bátran pohárba tölthetjük, jól fog esni…