Találatok száma: 2489
Tesztelünk

Figula Pincészet: Simply Red 2023
2025. 02. 02. | Szabó Edit
A Figula Pincészet 2023-as Simply Redje rafinált bor. Egyszerűnek füllenti magát, de közben olyan sötét, selymes és gazdag, hogy bele lehet burkolózni. Nem kíván ételt, beszélgetés mellé viszont kiváló, de vigyázzunk, ez mégiscsak alkohol…
Vendégoldal

Az idén is lesz pinot noir vertikális kóstoló Etyeken!
2025. 01. 31. | Borsmenta
Ahogyan 2010 óta minden évben, az idén is meghívja pincészetébe a pinot noir szerelmeseit az Etyeki Kúria, hogy együtt megízleljék, hogyan változnak évről évre a 2003 óta készülő pinot noir borok. Az idei rendezvényre március 2-án kerül sor…
Főzünk

A nagyvezír levese – hidiv çorbası
2025. 01. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 55. rész
A nagyvezír levese gyorsan elkészül, húsmentes és finom. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 55. részében…
Iszunk

Ezek voltak 2024 legjobb fehérborai
2025. 01. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta csapata 2024-ben 8 fajtatesztet tartott. Alábbi összeállításunkban megmutatjuk a fehérboros győzteseket, valamint a legjobb pét-natot. Íme 2024 legjobb chardonnay-ja, ezerjója, zöld veltelinije, birtokfurmintja és gyalogpezsgője – borsmenta.hu merítése alapján…
Vendégoldal

Belendül az év
2025. 01. 28. | Zsirai Kata
Katanapló 7. rész
Rádiós interjúk sora – na jó, csak kettő -, izgalmas kóstolók kollégákkal és barátokkal, fárasztó ügyintézés és dűlőjárás hóesésben. Itt a Katanapló 7. része, amelyben Zsirai Kata az utóbbi két hét történéseit meséli el…
Főzünk

Bableves füstölt hússal és csipetkével
2025. 01. 27. | Szabó Edit
Ez a bableves kicsit könnyebb, mint az, amit hajdanán a nagymamánk tálalt, mégis felidézi a gyerekkorunkat, hiszen benne van minden régi íz…
Tesztelünk

Lelovits Tamás Pincéje: A csudabogár 1. 2022
2025. 01. 26. | Szabó Edit
Lelovits Tamás villányi borász megalkotta a tökéletes pörköltbort. A csudabogár 1. könnyen érthető vörös házasítás, nem kell rajta sokáig gondolkodni, viszont paprikás húsételekhez mindig jólesik belőle egy pohárral…
Beszélgetünk

Tízéves a Nagy Fehérvári Bormustra
2025. 01. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Fáncsi Viktóriával
Január második szombatján már tizedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Nagy Fehérvári Bormustra. A sikeres rendezvény hátteréről a főszervezőt, Fáncsi Viktóriát kérdeztük…
Iszunk

Furmintteszt 2024
2025. 01. 24. | Szabó Edit
A Borsmenta kóstolócsapata ezúttal a birtokfurmintokat vette górcső alá. Tesztünkön 4 borvidék 13 pincészetének 14 bora került a poharakba. A dobogón egy tokaji, egy somlói és egy badacsonyi furmint kapott helyet. Íme az eredmények…
Főzünk

Habcsók – beze
2025. 01. 23. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 54. rész
Törökül beze, franciául meringue, olaszul meringa, magyarul habcsók. Ennek a roppanós süteménynek a receptjét kapjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 54. részében…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Red 2021
2025. 01. 22. | Szabó Edit
Könnyed, gyümölcsös, kedves, szerethető. Az Etyeki Kúria 2021-es Red nevű házasítása a kategória egyik tökéletes példánya. Fogyasztásához nem kell külön alkalomra várni, télen-nyáron jólesik belőle egy pohárral…
Eszünk

Ázsiai leveskalauz
2025. 01. 21. | Borsmenta
Phở, tom yum, wonton – egyik ázsiai leves izgalmasabb, mint a másik. De vajon melyik micsoda, honnan származik és hogyan esszük? Elmeséljük!
Főzünk

Sajtos-tejfölös krumplilepény
2025. 01. 20. | Szabó Edit
Ez a krumplilepény hétköznapi alapanyagokból készül, egyszerű és finom; egy pohár érlelt fehérborral kínálva viszont fejedelmi vacsora válhat belőle…
Tesztelünk

Bónis-Reitter Borászat: Patrik Cuvée 2019
2025. 01. 19. | Szabó Edit
A soproni Bónis-Reitter Borászat Patrik Cuvée-je a borász kisfiáról kapta a nevét. Könnyed, ugyanakkor tartalmas bor, grillezett húsok remek kísérője, de sonkás pizza mellé is ajánljuk…
Iszunk

Piacon az első Steigler-pezsgő
2025. 01. 18. | Szabó Edit
Zöld velteliniből készítette első pezsgőjét a soproni Steigler Pince. A palackot Rácz Erikával, a Sanzon Tokaj tulajdonos-borászával együtt nyitottuk ki. És hogy mit találtunk benne? Elmeséljük!