Hímesudvar Pincészet: Tokaji Aszú 2013
A halvány aranyszínben zöldes reflexek játszanak, látszik, hogy a bor még a csikóéveit tapossa.
Intenzív illatát először a propoliszos jelleg uralja, de ahogyan nyílik, úgy bomlanak ki a mélyebb rétegek. A klasszikus tokaji aszalt sárgabarackos, birsalmás, narancshéjas, körtés jegyek mellett finom fréziaillat és enyhe zöldfűszeresség árnyalja a képet.
Kóstolva krémes, telt, az alkoholtartalom alig érezhető. Ízben még gazdagabb, mint illatban, erőteljes a friss gyümölcsösség a kortyban. A túláradóan édes, virágmézes karakterbe szépen belesimulnak a friss sárgabarackos, nyári almás jegyek, de igazán izgalmassá egy kis bazsalikomos, korianderes, zsályás zöldfűszeresség hangolja ezt az aszút.
A test nagy, a szerkezet szép, bár egy kicsit magasabb savtartalom több játékosságot vinne a borba. A közepesen hosszú utóízben a nyári almás, kivis, birses gyümölcsösség mellett egy kis vajas-sajtos vonal és a mézes édesség is megjelenik. A magas tannintartalom enyhe szárító érzést hagy a szájban.
Szép, gazdag, fiatal aszú, illik az ünnepi hangulathoz.
A bort a #KoccintsAszuval kampány kérésére teszteltük.

A pincészet elérhetőségei:
Hímesudvar Pincészet
Tel.: +36 47 352416
Cím: 3910 Tokaj, Bem út 2.
www.himesudvar.hu