Tesztelünk

Molnár és Fiai Pincészet: Olaszrizling 2018

Molnár és Fiai Pincészet: Olaszrizling 2018 című cikk borítóképe
2019. 11. 19. | Szabó Edit
Kellemes, kedves, barátságos bor. Nem az, amivel a fa alá ülünk egy nyári estén, hanem az, amit kinyitunk a sült csirke mellé…

A színe halvány citromsárga, a fehér virágos, fehér húsú gyümölcsös illatot mentás hűvösség frissíti. Az őszibarackos, mangós világba még egy kis licsi is keveredik finoman.

Kóstolva telt, a korty lédús, széles, ízében az őszibarackosság helyett inkább friss, zöldalmás karakter érezhető. Mellette citrusok, főként lime, érett egres és egy kis mangós édesség keveredik a dió jellegzetes ízével.

A szerkezet szép, a savak lendületet adnak a kortynak. Az alkoholtartalom mértéktartó, minden a helyén van. Kellemes, barátságos olaszrizling, amelyben felbukkannak a vajas aromák, és egyértelműen megmutatkoznak a hordós érlelés jegyei. Közepesen hosszú utóízében a gyümölcsösség mellett finom ásványos sósság is megmutatkozik.

(86 pont)
2019. október 15-én kóstoltuk a Borirodában.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Abasári Olaszrizling
Termelő: Molnár és Fiai Pincészet
Termőhely: Mátrai borvidék
Évjárat: 2018
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: olaszrizling
Alkoholtartalom: 13%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 990 Ft
A termelő weboldala: http://www.molnaresfiai.hu/

A pincészet elérhetősége:

Molnár és Fiai Pincészet
Cím: 3261 Abasár, Fő út 154.
E-mail: molnaresfiai@gmail.com
Tel.: +36 20 4460 027 vagy +36 37630 620

Fotó:
Vető Gábor

Iszunk
A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1. című cikk borítóképe

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1.

2019. 11. 07. |
A Borsmenta olaszrizlingtesztjére olyan sok bor érkezett, hogy kénytelenek voltunk két részletben megrendezni a rangadót. Az első forduló után egy egri, egy mátrai és egy balatonfüred–csopaki bor áll az élen…
Iszunk
Budapestre jön a Mátra című cikk borítóképe

Budapestre jön a Mátra

2019. 05. 23. |
Immár hagyomány, hogy május végén Budapestre jönnek a mátrai borászok. Az idén 30 termelő boraival ismerkedhetnek a látogatók, a hárslevelűnek pedig külön mesterkurzust szentelnek a szervezők…