2018.12.07. | Lovranits Júlia
Virágkóstoló, töltött káposzta bangkoki stílusban, gyertyafényes borvacsora egy kétszáz éves pincében. Többek között ezeket ajánljuk december második hétvégéjén…
Milyen lehet egy kétszáz éves pince gyertyafényben? Lehet finom egy virág? Napsütés, némi eső, téli szerelem és finom vörösborok: ezek várhatóak a hétvégén. De az sem fog unatkozni, aki hamisítatlan, karácsonyi ráhangoló programokat keres. Ha még nincs kész az adventi koszorú, hiányzik egy receptötlet vagy egy jó bor az ünnepi asztalra, akkor érdemes válogatni programkínálatunkból.
Kösd vagy kóstold! – december 7-9., Kecel
Virágos, téli szerelem? Igen, ilyen is van! A hétvégén megéri egy kirándulást tenni az Alföldre, a 32. Flóra virágfesztiválra, melynek idei témája a szerelem! Gombás Attila virágkötő mester és Halmos Mónika food stylist mindhárom napon közös rendezvénnyel készül: szimultán programjukon a téli szerelem jegyében nemcsak csodálhatjuk, hanem meg is kóstolhatjuk a virágokat.
További információk ITT .
Vörös Balaton – MAGMA a táblán! – december 7-9., Csopak
Csopak december elején már hagyományosan a balatoni vörösekről szól. Míg a Jásdi Borteraszon – a IV. Vörös Balatonon – egy helyszínen kóstolhatunk a régió vezető vörösboros borászaival, addig a bisztróban egész hétvégén táblán lesz egy MAGMA Kékfrankos vertikális menü!
Az ételek és a borok menüben, valamint táblás ajánlatként külön-külön is kérhetők!
A MAGMA menü
Aperitív/welcome drink: MAGMA Brut Rosé pezsgő 2014
- Tökmagos vadnyúlcomb téli gyökérzöldségekkel
Bor: MAGMA 2016
- Sütőtökös derelye diós kecskesajttal, füstölt libamájjal
Bor: MAGMA 2017
- Szarvasbélszín szezámos mangalicapofával, céklás burgonyával, gránátalmás kelkáposztával
Bor: MAGMA 2015 Magnum
- Sacher torta forraltbor-fagylalttal, párolt aszalt meggyel
További információk ITT.
Évzáró borvacsora Bock Józseffel – december 8., Vonyarcvashegy
Egy december eleji borvacsora éppen megfelelő alkalom, hogy pihenjünk egyet még az ünnepek előtt! Akár párjával, akár baráti társaságban érkezik a vendég, a 2018-as év méltó lezárásában lesz része. A finom ételeket és a nemes borokat különleges atmoszférájú helyen, egy 200 éves pincében szolgálják majd fel! Az év utolsó borvacsoráján a nagy, robusztus boroké, Villányé és Bock József borászlegendáé a főszerep! A négyfogásos menüt Ács István, a Bock Bisztró Balaton séfje készíti, a gyertyafényes pincét a Babos & Piller Jazz Duó által előadott örökzöld melódiák zengik be.
További információk ITT.
Santa's Secret – Wine & Spirit Tourist – december 8., Tállya
Érdemes ellátogatni a Tokaji borvidékre is, hiszen felfedezhetjük a környéket, pihenhetünk a csodálatosan felújított Bártfay Udvarházban, mártózhatunk egyet a pezsgőfürdőben, és élvezhetjük a szombat esti Gasztroszínházat! Ráadásként megkóstolhatjuk, milyen harmóniát alkot a helyi bor a vidék ízeivel.
További információk ITT.
Pécsi Borozó Adventi Borszalon 2018 – december 8., Pécs
A Pécsi Borozó idén első alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont, ahol a 40 pincészet borai mellett más kiállítók termékeit is megkóstolhatják az érdeklődők. Aki vásárolni szeretne, az is jó helyre megy, a borok ugyanis kedvezményesen rendelhetők meg a helyszínen. Akár az ünnepi asztalra, akár céges ajándéknak szánjuk, nyugodtan hátradőlhetünk, mert a következő héten a szervezők házhoz is szállítják a kívánt mennyiséget.
A Borszalon kiállítói között elsősorban pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatokkal találkozhatunk, de érkeznek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről is.
További információk ITT.
Advent a kertben – december 8-9., Folly Arborétum
Hamisítatlan karácsonyi hangulattal várja látogatóit a Folly Arborétum! Advent második hétvégéjén forró italkülönlegeségekkel, forralt borral, helyben sütött házi lángossal, kürtőskaláccsal és kézműves vásárral kedveskednek a vendégeknek, de lesz adventi gyertyagyújtás, sőt a földlabdás fenyőt is hazavihetjük.
Szombaton délelőtt 11 és délután 3 óra között ajtódíszeket és koszorúkat készíthetünk Latorczai Tünde irányításával. A szükséges eszközöket a szervezők biztosítják.
További információk ITT.
Kezdő vegán szusi tanfolyam Kiss Gábor vegán szusi séffel – december 10., Budapest
A Vegán Sushi a tradicionális és közkedvelt japán szusit tisztán növényi változatban, mégis izgalmas ízkompozíciójú tekercsek formájában kínálja az érdeklődőknek. A kezdő vegán szusi tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani a szusitekerés technikáinak fortélyait.
Program:
Ismerkedés az alapanyagokkal, beszerzési források
A tökéletes szusirizs közös főzése és ízesítése
A makimono (tekercsek) elkészítése makisu (bambuszszőnyeg) használatával
A különböző tekercsfajták ismertetése és kipróbálása (hosomaki, futomaki, uramaki, temaki)
A tekercsek felszeletelésének és esztétikus tálalásának bemutatása
Egy japán meleg főétel közös elkészítése
Közös étkezés
További információk ITT.
Gasztromesék Bezerics Danival – december 11., Budapest, Vörösmarty tér
Aki ismeri, tudhatja, hogy Bezerics Dani semmit sem bíz a véletlenre, és ha ételről van szó, nem ismer tréfát. Ezúttal egy érdekes karácsonyváró fogást tálal: töltött káposztát bangkoki stílusban. Nagy klasszikusunk fúziós változata nem mindennapi izgalmakat rejt, ráadásul kiválóan illik hozzá a forralt bor, amelynek alapja a 14%-os alkoholtartalmú Pátria, de fűszerezik rendesen gyömbérrel, csilivel, marokkói naranccsal, római köménnyel, csillagánizzsal meg minden földi jóval. Dani főz és mesél, a vendégek pedig kóstolnak és hallgatják. Mindez Budapest szívében, a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron történik. Érdemes benézni a Hüttébe.
További információk ITT.
Teljen kellemesen a várakozás időszaka. Szép adventet mindenkinek!
Fotó:
facebook