Utazunk

Indián nyár – igazi nyár?

Indián nyár – igazi nyár? című cikk borítóképe
2018. 10. 12. | Lovranits Júlia
Villányi borgála a fővárosban, borkóstoló a napfény városában, termelői piac, boros balatoni túra és vadvirágokkal megbolondított sütőtök. Ezekből válogathatunk a hétvégén…

Bár már jócskán benne járunk a sütőtökös, sárguló faleveles őszben, mégis kellemes melegek vannak. Hétágra süt a nap, az emberek nappal rövid ujjú, nyári holmikban járnak az utcán, bár reggel és este már kell a kabát. A szüreti bálok, felvonulások szezonja még mindig tart, és remek kirándulásokra, kulturális és kulináris programokra is eljuthatunk. Érdemes kihasználni ezt a kegyes időjárást, és kimozdulni otthonról. Mi azt is eláruljuk, hogy merre érdemes indulni!

Villányi Aranykóstoló – október 12., Budapest

Exkluzív borbemutató a budapesti Stefánia Palotában, ahol kizárólag díjnyertes villányi borokat kóstolhatunk! A legnagyobb villányi márkákkal, a legjobb vörösborokkal ismerkedhetünk, és a különteremben mesterkurzusokkal is várják a vendégeket. A mesterkurzusok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Kiállító borászatok:Bock Borászat,Csányi Pincészet,Csillagvölgy Pincészet,Gere Attila Pincészete,Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Jakckfall Bormanufaktúra, IL PRIMO – Jekl Flóra,Kvassay Pincészet, Maczkó Róbert Pincészete,Mokos Pincészet,Ősi Gábor Pincészete, Polgár Pince, Riczu Tamás Borászata,Sauska Borászat,Stier Pincészet,Streit-Zágonyi Borászat,Szemes Pincészet,Szende Pince, VinArt Borászat,Vinatus Pince,Vylyan Pincészet,Wassmann Pince, Weninger & Gere Pincészet

További információért katt IDE!

Gutenberg Gastro Weekend – Őszi szüret – október 13., Szeged

Szeged formabontó borászati rendezvénye, melyet a sétálóutcává változó Gutenberg utcán rendeznek meg. Az esemény a régi szüretek hangulatát idézi. A rendezvénysztárvendégea bárzene „utolsó mohikánja”, a legendák bárzongoristája, Fűzy Gábor. A finom falatokról aBorháló Szeged,a Stop Cukrászdaés azÍzek Birodalma gondoskodik.Éjfélig tartó villásreggelivel, kemencében sült süteménnyel várják a vendégeket.

Részt vevő borászatok többek között: a Borháló Szegedáltal forgalmazott borokat készítő pincék, a Mészáros Borház, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, a Molnár Borház, a Borbély Pincészet.

De megkóstolhatjuk a Gong Pálinkaházpálinkakiválóságait csokipohárból, és a kávé szerelmesei is belekortyolhatnak aSemiramiskávékülönlegességekbe.

További információért katt IDE!


Gazdanap az Ócsai Tájházban – október 14., Ócsa

Kézműves vásárral, a környékbeli gazdálkodók bemutatkozásával várják az érdeklődőket vasárnap a tájházban. Lehetőségünk lesz bepillantani a savanyúkáposzta-készítés titkaiba, és kemencében sült finomságokat is kóstolhatunk. A szervezők színvonalas, hagyományőrző gyerekprogramokkal is készültek, hiszen a kicsiket lovas kocsizás, élőszavas mesemondás és bábjáték szórakoztatja, akár a régi időkben.

További információért katt IDE!


Szent György-hegy – Haláp „duplavulkános” bazalttúra borkóstolóval – október 14., Tapolca

A szüreti időszakra időzített geotúrán élvezetes formában fedezhetjük fel a hajdan tüzes lávát ontó, mára tüzes borokat termő szőlőhegyekké szelídült vulkánjaink legszebb gyöngyszemeit.Ez alkalommal aSzent György-hegyés aHaláptetejéről gyönyörködhetünk a megindítóan szép panorámában, útközben változatosabbnál változatosabb vulkáni formákkal kerülhetünk kézzelfogható közelségbe. A Szent György-hegyen megcsodálhatjuk a hegy kiemelt műemlékeit, aTarányi-présházat és a Lengyel-kápolnát.A félősebbek borzonghatnak az elhagyatott,kísértetjárta hírben álló Ify-kápolnánál. A túra végén borkóstolásra is lesz lehetőség.

További információért katt IDE!


Tökök és virágok őszi összhangja a kertben és a konyhában – október 14., Velence

Remek program az őszi, sütőtökös hangulatok kedvelőinek. Aki pedig nem szereti a tököt, annak a legjobb alkalom, hogy új esélyt adjon ennek a zöldségnek, hiszen olyan formákban és ízekben fog megjelenni, ahogyan még sosem kóstolták. Friss vadnövényekkel levessé változtatva, mazsolával-hússal, csilis rózsába forgatva és körömvirágos palacsintába töltve. Halmos Mónika gasztrobotanikus őszi csemegéinek egyaránt alkotója a tök és a kert utolsó őszi virágai, amit most mi is megízlelhetünk.

További információért katt IDE!

Vidám októberi hétvégét kívánunk minden kedves olvasónknak!

Fotó:
Szabó Edit - honlap