2018.12.14. | Lovranits Júlia
Az igazi havazás még mindig várat magára, de az óvodások már a karácsonyi dalokat dünnyögik a buszon. A levegőben fahéjillat, az üzletekben tolongás. Még jó, hogy van egy rakás lazulós program a hétvégére…
Jön a szeretet ünnepe, kezdünk túlhajszoltak lenni: ajándékért rohangálunk, odaégetjük a karácsonyi próbamenüt, vagy az ötlettelenségtől kétségbeesetten üldögélünk a lakás közepén, és csak nem jön az ihlet. Így nem érdemes készülni a karácsonyra! Itt van néhány remek, kézműves, ehető ajándékkészítő meg karácsonyi menü workshop, és ha végre kifújtad magad, mert mindennel elkészültél, ajánlunk egy remek teakóstolót és borkóstolót lazításnak. A hangulata kedvéért pedig jöhet egy igazi adventi vásár is. Csak lazán, ne görcsölj rá, élvezd!
Gyengébb? Nem! feat. Berecz Stéphanie a Kóstolom Borbárban! – december 15., Budapest
Szabó Edit újságíró 2017-ben kiadott egy könyvet, amelyben 26 kiváló borászhölgyet hoz az olvasóhoz közelebb kérdésein és a hölgyek borain, receptjein keresztül. A borászhölgyek ugyanis nemcsak kiváló borokat készítenek, hanem főzni is tudnak, sőt fantasztikus humoruk van! A könyv és ezzel együtt a mini-rendezvénysorozat címe is Gyengébb? Nem! Szabó Edit beszélgetőtársa ezúttal a Kikelet Pince tulajdonos-borásza, Berecz Stéphanie, aki nem érkezik üres kézzel.
A kóstolón a következő borokat szolgálják fel:
- Tokaji Pezsgő brut 2015 (hárslevelű-furmint)
- Tokaji Hárslevelű 2016
- Tokaji Birtok Furmint 2017
- Tokaji Hárslevelű 2017 (Lónyai-dűlő)
- Tokaji Száraz 2017 (furmint-hárslevelű)
- Tokaji Késői Szüretelésű 2011
- Tokaji Édes Szamorodni
- Tokaji Aszú 6 puttonyos 2014
További információk ITT.
Pazar karácsonyi menü főzőkurzus – december 14., Budapest
Karácsonykor mindenki azon van, hogy kifejezze, mennyire szereti családját. A Bonita Kulturális Kompánia úgy gondolja, hogy a legjobb módszere ennek a tökéletes ünnepi ételsor, melyet segítségükkel mi is könnyedén az asztalra varázsolhatunk. Nincs is annál hangulatosabb, mint mikor a finomságok illata átjárja a házat. Ha idén te szeretnéd learatni a babérokat, akkor csatlakozz, és készítsük el együtt ezt a pazar négyfogásos menüsort, melyet ebédre vagy vacsorára is tálalhatsz.
Részletek ITT.
Teakóstoló – december 14., Budapest
Exkluzív teakóstolóval várja vendégeit a Levél Teaház! A rendezvényen maximum hat-hét fő vehet részt. Pénteken néhány olyan különlegességet kóstolhatunk, melyekre egyébként a teaház kínálatában nem könnyen bukkanhatnánk rá.
További információk ITT.
Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár – december 15-16., Gyenesdiás
Ha valaki klasszikus karácsonyi hangulatú vásárt keres, annak vonzó programot kínál a gyenesdiási esemény. Ismét jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várja a látogatókat december 15-16-án a Községháza előtti téren a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület. A szervezők vidám, hangulatos programokkal készülnek, lesz sütimustra és -verseny, de forralt bor, ropogós sült kolbász és mézeskalácssütés is.
További információk ITT.
Gasztroajándék-készítő workshop – december 16., Budapest
Ha még nincs meg minden csomag a fa alá, akkor itt a remek lehetőség, hogy igazán egyedit és finomat ajándékozhassunk! A workshopon készíthetünk trüffelgolyókat, likőrt, szörpöt, forrócsoki-pálcikát, egészséges gumicukrot, karácsonyi cukorkát és még sok érdekességet. Minden elkészített édességet hazavihetnek a vendégek, sőt a szervezők még egy digitális receptkönyvvel is megajándékozzák őket.
További információk ITT.
Kellemes programokat, feledhetetlen élményeket, nyugalmas karácsonyi készülődést kívánunk!
Fotó:
facebook