Vissza
Utazunk

Tavaszváró programok

Tavaszváró programok című cikk borítóképe
2019. 02. 01. | Lovranits Júlia
Programajánló február elejére Közeledik a tavasz, nyílnak az első hóvirágok, bennünket pedig forralt borral, erőt adó, egészséges ételekkel, vidám társasággal várnak országszerte.


Még próbálkozik a tél, de már közelednek a tavaszt ígérő ünnepek, melegedni fog az idő. A keltáknál február 1-jén imbolcot ünnepelték, Brigit istenasszony kedvéért örömtüzeket gyújtottak, a közeledő tavaszt várva. A magyar néphagyományban pedig február 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe: a néphit szerint ilyenkor kijön a medve a barlangjából, és már nézi az árnyékát, hogy abból jósolja meg, tavaszodik-e. A kertekben még sok helyen mindent hó borít, de az első hóvirágok már feltartóztathatatlanul nyílni kezdtek. Bizakodásra, ünneplésre minden okunk megvan, hamarosan itt a tavasz.

III. Forraltbor Fesztivál – február 2-3., Budapest

A már hagyományos Forraltbor Fesztivál ezúttal új helyszínen, a Westend előtti téren, a belváros szívében várja a látogatókat. A kétnapos rendezvényre a forralt borok mellett kávékkal, forró csokikkal, kakaókkal, speciális teakínálattal, grogokkal, puncsokkal, „hütteitalokkal”, forralt sörökkel, pálinkákkal és megannyi finomsággal készülnek a szervezők. A helyszín bármilyen közlekedési eszközzel könnyen elérhető, a belépés ingyenes, és a forró italok mellé igazi téli ételeket is kínálnak majd a kiállítók.

További információk ITT

MAD GOLD – Minden, ami buborék – február 2., Mád

A mádi Gusteau Kulináris Élményműhely 2019-ben Mad Gold néven négy tematikus vacsoraestre készül. Az első alkalommal a hely konyhafőnöke, Horváth Gábor, valamint Ruprecht László vendégséf, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyesület elnöke áll majd a tűzhelyek mellé, hogy megalkossák pezsgőkre és egyéb buborékos italokra hangolt, közös ételsorukat. Az olasz habzóborok, a magyar pezsgők, a spanyol cavák, a francia crémant-ok és champagne-ok világában kalandozni egyébként is különleges élmény, hát még ha a buborékok mellé fürj, kacsamáj, füstölt süllő, bárányhurka vagy piros gyümölcsökkel megbolondított tejcsokoládé kerül a tányérra…
A kaland izgalmasnak ígérkezik, és Mád gyönyörű télen.

További információk ITT.

10. Furmint Február Nagykóstoló – február 6., Budapest

Ha február, akkor furmint, ezt ma már minden gyerek tudja. A Kézdy Dániel által megálmodott Furmint Február rendezvénysorozat már tíz éve örvend töretlen népszerűségnek a borkedvelők körében, és a budapesti Mezőgazdasági Múzeumban rendezett nagykóstoló évek óta a magyar borélet egyik legjobban várt eseménye.
Ebben az évben már nemcsak Magyarországon, hanem a brit fővárosban is ünnepelnek a furmintkedvelők. A 67 Pall Mallban január 30-án lezajlott rangos kóstolón 26 magyar borászat mutatta be borait a londoni szakíróknak, szakértőknek, és a város több éttermében poharazva kínálják majd a furmintot egész februárban.
Magyarországon ugyanez vár ránk, az egész hónapban tartó ünneplés nyitányát, a Furmint Február Nagykóstolót pedig február 6-án rendezik meg az immár hagyományos helyszínné vált Vajdahunyad várában. A kóstolón több mint 100 hazai és határon túli pincészet vesz részt, így a látogatók egyetlen estébe nyúló délután alatt több mint 200 furmintot kóstolhatnak meg, ha bírják energiával.

További információk ITT

Macrobiotic Greek Lunch and Workshop – február 9., Budapest

Ha valaki már régóta szeretné megismerni a vegán étkezés mikéntjét, annak szívesen ajánljuk Paraskevi Voulgaraki háromórás, angol nyelvű, vegán, makrobiotikus és növényi alapú főző workshopját. A nyersvegán ételeket készítő séf egyenesen Krétáról érkezik hozzánk.
A workshopon egy antioxidánsokban gazdag, friss növényekkel teli, háromfogásos ebédet készíthetünk el. A felhasznált zöldségek és gyümölcsök nagy része is Kréta szigetéről érkezik. Megtanulhatjuk, hogy hogyan kell meghámozni és friss-roppanósra főzni az articsókát, valamint megízlelhetjük, milyen finom is egy friss zöldsaláta citrommal és tengeri sóval.

A menü és a többi információ ITT

Kellemes szórakozást kívánunk!

Fotó:
facebook