2019.02.06. | Borsmenta
Izgalmas kóstolókkal és bulihangulattal vár a hétvégén minden kávékedvelőt az idén tízéves KávéBár Bazár. A rendezvénynek február 9-10-én a Millenáris Park B csarnoka ad otthont…
A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több mint negyven kiállító termékeit, így kávékat, teákat, borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak egész nap a standokon. A hazai manufaktúrák és jól ismert kereskedelmi márkák egyaránt megjelennek a kiállítók között.
A két nap során három országos bajnokság zajlik: a baristák a Magyar Cup Tasters Bajnokságon mérhetik össze tudásukat két napon át. A verseny nyertese képviseli hazánkat a berlini világdöntőn. Néhány éve magyar világbajnoka lett a kávékóstolók versenyének, és idén is erősnek ígérkezik a mezőny itthon.
A „civil” kávésok országos versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság szombaton várja az érdeklődőket. A megmérettetés a professzionális verseny szabályai szerint zajlik. Vasárnap lesz a Magyar Bártender Szövetség szervezésében a Hidegháború – Cold Brew Cocktail verseny, melyet bárkonferencia követ estig.
Ugyanakkor nemcsak versenyek, hanem előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is színesítik a KávéBár-hétvégét, sőt még robotok felbukkanására is számíthatunk!
Szombaton 13 órától kezdődnek az előadások, lesz nyerskávé-kurzus a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében, indonéz kávékóstoló az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, home barista workshop, kávés kerekasztal, és a napot pezsgő mesterkurzus zárja. Vasárnap a versenyek mellett igazán különleges bemutatóval indul a délután: az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak ki az eseményre, és a kávézó üzemeltetői bemutatják, milyen az élet a robotkollégákkal.
Nem kevésbé izgalmas a The Pink Project előadás, ahol egy új kávévariáns kerül szóba, majd pedig elsajátíthatjuk a professzionális „kávéérzékelési” alapokat, vagyis bepillanthatunk a hivatásos kávékóstolók munkájába. Őket követi a Berlinből érkező 19grams pörkölő, ami workshop keretében is bemutatkozik, késő délután pedig egy különleges teaelőadás zajlik, kreatív teakoktélokkal kísérve.
A standokon is számos izgalmas kísérőesemény várható, lesz kávékoktél-kóstoló, saját kávékészítés különböző lágyságú vizekkel, cava- és prosecco-kóstolók, valamint egyéb limitált kóstolóprogramok, mind a belépő árában. A specialty kávék mellett az olasz espresso rajongói is találnak kedvükre valót, de teából, sőt teakoktélból sem lesz hiány!
Idén bővített gasztroválasztékkal is készülnek a szervezők; szusi, tapasok, levesek és desszertkülönlegességek is megtalálhatók a standokon. A kávék, teák, borok, buborékok, sörök és párlatok korlátlan vagy limitált kóstolását, valamint egy palack ásványvizet is tartalmaz a belépő. A nagyközönséget és a szakmát egyaránt váró hétvégi esemény 11 és 19 óra között tart nyitva, és az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat.
RÉSZLETES PROGRAM
SZOMBAT
Színpad
11:00–15:00 Amatőr Magyar Barista Bajnokság
15:00–19:00 A Magyar Cup Tasting Bajnokság elődöntője
CAFÉ & Bar Lounge
13:00–14:00 Cup tasting – Ismerd fel! Mik a különbségek a kávéban, ha különböző napokon dolgozzák fel azonos termőterületről, feldolgozó-állomáson? // Kilimanjaro Specialty Coffee zöldkávé-forgalmazó
14:00–15:00 Home barista workshop // Lonkai Márton / Steamhouse Café
15:00–16:00 Indonézia – kávé és terroir // Addy Soemantry, Szongoth János/Semiramis
16:00–17:00 Kávé + panelbeszélgetés Várady Tiborral // Espresso Embassy
17:00–18:00 Pezsgő mesterkurzus // Varró-Túróczi Anett/VARROS
14:00–18:00 House Blauw live DJ set
VASÁRNAP
Színpad
12:00–14:00 Magyar Cup Tasting Bajnokság, döntő
14:00–15:30 Hidegháború – Cold Brew Cocktail verseny
15:30–16:00 A Bacardi Legacy hazai döntőseinek beszámolója a moszkvai világdöntőről
16:00–18:00 Bárbeszéd bárkonferencia
CAFÉ & Bar Lounge
13:00–14:00 Hello Robot! Találkozás az Enjoy Budapest Café robotkollégáival
14:00–15:00 The Pink Project // Lonkai Márton barista bajnok / Steamhouse Café
15:00–16:00 Kávé – ízlelés, érzékelés, kóstolás, ahogy a profik
// Nagy-Bertók Anita / WARDA Coffee Roasters
16:00–17:00 19grams Berlin – bemutatkozó és cupping // Bagdi Bence
17:00–18:00 Tea, terroir, teainspirációk – Előadás és teakoktél-bemutató
// Mihályi Zoltán / Dilmah, Oláh Richárd / St. Andrea Wine & Skybar
További információ ITT.
Az esemény Facebook-oldaláért katt IDE.
Fotó:
facebook
Papp Zoltán