2020.02.05. | Borsmenta
A hétvégén ismét megnyitja kapuit az ország legnagyobb kávébárja, a KávéBár Bazár. A fenntarthatóság, a csúcsminőség és a szakmai diverzitás jegyében szerveződő programot a Millenárison tartják…
Február 8-9-én rendezik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a tizenegyedik KávéBár Bazárt, melynek idén is a Millenáris Park B csarnoka ad otthont.
A látogatók a belépőjegy megvásárlásával 50 kiállító termékeit, kávékat, borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak egész nap a standokon. A belépő mellé egy újrahasznosított kávéspohár is jár a korlátlan kóstolásokhoz, és tisztított víz is ingyenesen rendelkezésre áll a hidratáláshoz. A két nap során számos program várja a vendégeket, és több szakmai bajnokság is zajlik.
2 nap, 3 bajnokság, 12 kísérőprogram, 50 kiállító
Nemcsak a profik részére lesznek megmérettetések, szombaton rendezik a „civil” kávésok országos versenyét, a Magyar Amatőr Barista Bajnokságot, melyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le. Ezzel egy időben lesz a Professional Cup Tasters Challenge verseny, vagyis a kávékóstolók megmérettetése, a nyertes pedig a spanyolországi Xorxios nyerskávé-kereskedő cég nemzetközi cupping továbbképzésén vehet részt. Vasárnap a bárosok is megmérkőzhetnek a pult mögött, a Stay Woke Cocktail Competition verseny indulóinak kreatív, élénkítő koktélokat kell készíteniük. A szakmát és a fogyasztókat egyaránt várják Budapest legnagyobb kávébárjába, ahol a kóstolások mellett vásárlásra is lehetőség nyílik.
A kísérőprogramok során olyan témák kerülnek elő, mint a karrierépítés, a karrierváltás a pulton túlra, a fenntarthatóság és a környezetvédelem a kávépiacon, a hazai és a nemzetközi üzleti trendek, illetve lesz vállalkozói fórum leendő kávézótulajdonosoknak Sztorik a kávézóból címmel. Idén is érdemes időben beülni a korlátozott létszámú vezetett kóstolókra, melyek során különleges, prémium párlatok, pezsgők, borok és teák is kerülnek a csészékbe, poharakba a japán szakéktól és az érlelt rumokon át a champagne-okig és a kínai teákig.
A rendezvényre bővített gasztroválasztékkal készülnek a szervezők. A nagyközönség és a szakma számára is izgalmas esemény szombaton és vasárnap is 11 és 18 óra között tart nyitva. Az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat, és két napon át lehet tanulni, tesztelni, vásárolni, társasági életet élni csúcsminőségű kávé- és báritalok kíséretében.
A kiállítók listájáért és részletes információkért katt IDE!
Fotó:
Borsmenta
-
honlap