2019.04.10. | Borsmenta
Budapest legvonzóbb tetőterasza, a St. Andrea Wine & Skybar április 11-e és 13-a között terasznyitó pezsgős hétvégével köszönti a tavaszt…
Április 11-én remek francia pezsgőkkel és Barna Ádám séf kifejezetten hozzájuk komponált fogásaival nyitja meg az idei szezont a St. Andrea Wine & Skybar. Csütörtöktől szombatig délután 2 és este 10 óra között kiváló champagne-házak buborékos italai kerülnek pohárba, amit élő zene mellett, a csodálatos panorámában gyönyörködve fogyaszthatnak el a vendégek.
„Amikor konkrét italokhoz kreálunk ételeket, mindig figyelünk az ital karakterére, megkeressük azt a jegyet, amihez a leginkább kapcsolódhatunk” – avat be az ételpárosítás megalkotásának folyamatába Barna Ádám. Lássuk, hogy az elmélet hogyan működik a gyakorlatban! Íme a párok:
- Palmer & Co Extra Reserve – tojás, torma, vízitorma
- Taittinger Les Folies de la Marquetterie – kacsamáj, sárgacékla, mangó
- Ayala & Co Rosé Majeur – pavlova, eper
Ezt az elegáns, telt, gyümölcsös pezsgőt 3 évig érlelték palackban. Az alapbor főként chardonnay szőlőből készült, mindössze 6% pinot noirt adtak hozzá, kifejezetten az izgalom kedvéért. Az aromatikát a gyümölcsösség uralja, őszibarackos, piros bogyós gyümölcsös jegyek jelennek meg illatban és ízben egyaránt. A házasításba a chardonnay hozza a frissességet, a pinot noir pedig azt a könnyű, cseresznyés, málnás, epres világot, ami miatt a séf egyik kedvenc desszertjét, a pavlovát készítette hozzá, természetesen egy kevés eperrel megbolondítva.
A rendezvény iránt már most nagy az érdeklődés, ezért érdemes előre helyet foglalni, ha pezsgőt kortyolgatva szeretnénk élvezni a tavaszi hangulatot a város fölött.
Fotó:
facebook
Bárdosi Márk