Iszunk

Borfesztivál tanulságokkal
2024. 10. 21. | Szabó Edit
Budapest legnagyobb múltú és legkomolyabb presztízsű borfesztiválja az idén 33. alkalommal várta a látogatókat a budai vár területén. Azaz csak várta volna, ha az özönvízszerű eső és az építkezés el nem riasztotta volna még a feketeöves fesztiválozókat is…
Beszélgetünk

A természet mindent megold
2024. 10. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Stephan Spiegelberggel
Az alábbi interjú óta tíz év telt el, de Stephan Spiegelberg, vagyis Spiegelberg István somlói borász most is ugyanolyan különc módon készíti egyedi borait a hegyen, mint amikor megismertük…
Főzünk

Szezámmagkrémes édesség – tahinli muhallebi
2024. 10. 17. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 40. rész
Hűvösödik az idő, ilyenkor egyre jobban esnek a simogató édességek. A Török örömök 40. részében Nagyillés János egy szezámmagkrémes édesség receptjét osztja meg velünk, amit egy pohár tejes itallal, szaleppel kínál…
Utazunk

Ember a vízben, halak a tányéron
2024. 10. 15. | Juga Péter
10 nap Rijeka környékén – 2. rész
A tenger közelében általában három dolgot tesz az ember: úszik a vízben, szomját oltja a melegben, és végül keres valami harapnivalót. Ezt a jól kitalált programtervet a világért sem szerettük volna megreformálni…
Beszélgetünk

Megmaradni
2024. 10. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Edittel
Túlélni vagy abbahagyni? Lehet-e, érdemes-e életben tartani egy borral és gasztronómiával foglalkozó tematikus lapot a 21. században? Szabó Edittel, a Borsmenta főszerkesztőjével Szabó Edit beszélget…
Utazunk

Tenger, blues és a Monarchia bája
2024. 10. 11. | Juga Péter
10 nap Rijeka környékén 1. rész
Opatija (Abbazia) az egykori Monarchia legnépszerűbb üdülőhelye volt. Ehhez persze hozzájárult az is, hogy Rijeka (Fiume) vonzáskörzetébe tartozik, ami jelentős kikötővárossá nőtte ki magát a századfordulóra. 10 napot töltöttünk a környéken…
Főzünk

Karamelles puding
2024. 10. 10. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 39. rész
Ismerve a török konyha édesség iránti vonzalmát, talán nem meglepő, hogy a francia crème caramel avagy a spanyol flan is létezik török változatban! Nagyillés János most ezt készítette el nekünk a Török örömök 39. részében. Íme a recept.
Főzünk

Padlizsánkrém
2024. 10. 08. | Szabó Edit
Ezerféleképpen készítik, és persze mindenki a sajátjára esküszik, de az igazság az, hogy a padlizsánkrém bármelyik változatban isteni. Íme egy jól működő alaprecept, amit ízlés szerint továbbfejleszthetünk…
Utazunk

Liliomkert: a híres káptalantóti termelői piac
2024. 10. 08. | Bara Szilvia
A Káptalantótiban található Liliomkert termelői piac 2007. július 15-én nyitotta meg kapuit. Akkor még csak 22 árus kínálta a portékáját, de ma már 300 termelőtől vásárolhatunk, és a hely több mint 350 ezer látogatót vonz évente. A kínálatot Bara Szilvia térképezte fel…
Beszélgetünk

Úgy csinálom, ahogy te csináltad
2024. 10. 06. | Upor László
Beszélgetés Sárdi Dórával – 2. rész
Generációkon átívelő konyhai tradíciók, egyediesített receptek, gyerekkönyvek – kávé a Pagonyban Sárdi Dórával
Beszélgetünk

A közös étkezés rítus
2024. 10. 05. | Upor László
Beszélgetés Sárdi Dórával – 1. rész
Asztali igények összehangolásáról, családi hagyományról, könyvekről kérdezzük Sárdi Dórát, a gyerekirodalmat kiadó és forgalmazó Pagony egyik alapítóját, társtulajdonosát.
Iszunk

Achilles és Frank Zappa szelleme a pincében
2024. 10. 04. | Wurmbrandt András
Látogatás Kovács Barnabás pincéjében 2.
Wurmbrandt András írásának első részében a hagyományokról és a pincészet új időszámításának kezdeteiről meséltünk. Most pedig jöjjenek a borok!
Főzünk

Cukkinilepényke, avagy mücver
2024. 10. 03. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 38. rész
A mücver valójában a görög kolokythokeftedes török változata. Sült cukkinilepény, ami friss joghurttal a legfinomabb. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János, a Török örömök sorozat 38. részében. Az étel húsmentes…
Iszunk

Natúr borok a Szent György-hegyi elefántcsonttoronyból
2024. 10. 02. | Wurmbrandt András
Látogatás Kovács Barnabás pincéjében 1.
Kovács Barnabás célja nem más, mint a lehető legkisebb ökológiai lábnyomú bor előállítása. A fiatal borász édesapja nyomdokain, a Szent György-hegyen készíti izgalmas natúr tételeit…
Beszélgetünk