2022.04.01. | Fülöp Timi
Április elsejei tréfának is beillik, pedig nem vicc. Fülöp Timi esküszik rá, hogy a sült krumpli finom fagyival! Próbáljátok ki!
Egyszerű és nagyszerű. Csak annyi a titok, hogy mindenből a kedvenceteket tegyétek bele. A kedvenc fagyitokat, a kedvenc fűszereiteket, a kedvenc salátátokat.
Hozzávalók:
- 2 csokor rukkola (vagy más salátanövény, amit szeretsz)
- 4 nagy burgonya
- kakukkfű, rozmaring, csili, só, bors, meg ami még eszedbe jut
- olaj a sütéshez
- a kedvenc fagyid, de abból sok!
- drazsé a díszítéshez
Elkészítése:
1. Hámozd meg a krumplit, aztán vágd fel hasábokra, és süsd ki forró olajban. (Hosszú lesz, de várd ki, megéri.)
2. Amíg a krumpli sül, mosd meg a rukkolát és vedd elő a fagyit.
3. Ha a krumpli kész, szórd rá a fűszereket, de egyenletesen, hogy mindenhová jusson!
Tálaláskor tedd tányérra a forró krumplit, halmozd mellé a fagyit, szórd köré a salátát, és díszítsd a fogást a színes drazséval.
Mártogasd élvezettel!
Éljen a krumpli!
Borsmenta-tipp: a fotóhoz a hátteredet díszítsd csírázó avokádómagokkal és már szárba szökkent avokádócsemetével.
Fotó:
Fülöp Timi