Találatok száma: 2500
Utazunk
Tenger, blues és a Monarchia bája című cikk borítóképe

Tenger, blues és a Monarchia bája

2024. 10. 11. | Juga Péter
10 nap Rijeka környékén 1. rész
Opatija (Abbazia) az egykori Monarchia legnépszerűbb üdülőhelye volt. Ehhez persze hozzájárult az is, hogy Rijeka (Fiume) vonzáskörzetébe tartozik, ami jelentős kikötővárossá nőtte ki magát a századfordulóra. 10 napot töltöttünk a környéken…
Főzünk
Karamelles puding című cikk borítóképe

Karamelles puding

2024. 10. 10. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 39. rész
Ismerve a török konyha édesség iránti vonzalmát, talán nem meglepő, hogy a francia crème caramel avagy a spanyol flan is létezik török változatban! Nagyillés János most ezt készítette el nekünk a Török örömök 39. részében. Íme a recept.
Főzünk
Padlizsánkrém című cikk borítóképe

Padlizsánkrém

2024. 10. 08. | Szabó Edit
Ezerféleképpen készítik, és persze mindenki a sajátjára esküszik, de az igazság az, hogy a padlizsánkrém bármelyik változatban isteni. Íme egy jól működő alaprecept, amit ízlés szerint továbbfejleszthetünk…
Utazunk
Liliomkert: a híres káptalantóti termelői piac című cikk borítóképe

Liliomkert: a híres káptalantóti termelői piac

2024. 10. 08. | Bara Szilvia
A Káptalantótiban található Liliomkert termelői piac 2007. július 15-én nyitotta meg kapuit. Akkor még csak 22 árus kínálta a portékáját, de ma már 300 termelőtől vásárolhatunk, és a hely több mint 350 ezer látogatót vonz évente. A kínálatot Bara Szilvia térképezte fel…
Beszélgetünk
Úgy csinálom, ahogy te csináltad című cikk borítóképe

Úgy csinálom, ahogy te csináltad

2024. 10. 06. | Upor László
Beszélgetés Sárdi Dórával – 2. rész
Generációkon átívelő konyhai tradíciók, egyediesített receptek, gyerekkönyvek – kávé a Pagonyban Sárdi Dórával
Beszélgetünk
A közös étkezés rítus című cikk borítóképe

A közös étkezés rítus

2024. 10. 05. | Upor László
Beszélgetés Sárdi Dórával – 1. rész
Asztali igények összehangolásáról, családi hagyományról, könyvekről kérdezzük Sárdi Dórát, a gyerekirodalmat kiadó és forgalmazó Pagony egyik alapítóját, társtulajdonosát.
Iszunk
Achilles és Frank Zappa szelleme a pincében című cikk borítóképe

Achilles és Frank Zappa szelleme a pincében

2024. 10. 04. | Wurmbrandt András
Látogatás Kovács Barnabás pincéjében 2.
Wurmbrandt András írásának első részében a hagyományokról és a pincészet új időszámításának kezdeteiről meséltünk. Most pedig jöjjenek a borok!
Főzünk
Cukkinilepényke, avagy mücver című cikk borítóképe

Cukkinilepényke, avagy mücver

2024. 10. 03. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 38. rész
A mücver valójában a görög kolokythokeftedes török változata. Sült cukkinilepény, ami friss joghurttal a legfinomabb. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János, a Török örömök sorozat 38. részében. Az étel húsmentes…
Iszunk
Natúr borok a Szent György-hegyi elefántcsonttoronyból című cikk borítóképe

Natúr borok a Szent György-hegyi elefántcsonttoronyból

2024. 10. 02. | Wurmbrandt András
Látogatás Kovács Barnabás pincéjében 1.
Kovács Barnabás célja nem más, mint a lehető legkisebb ökológiai lábnyomú bor előállítása. A fiatal borász édesapja nyomdokain, a Szent György-hegyen készíti izgalmas natúr tételeit…
Beszélgetünk
Az a legjobb bor, amit már kifizettek című cikk borítóképe

Az a legjobb bor, amit már kifizettek

2024. 09. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Fiáth Attilával
Vendégoldal
Eljött a búcsú ideje című cikk borítóképe

Eljött a búcsú ideje

2024. 09. 26. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 24. rész
Véget ér egy évig tartó utazásunk az Unger Bormanufaktúra és a természetes borok világában. Bornaplója 24., befejező részében dr. Kaibinger Tamás elbúcsúzik az olvasóktól, de a borai által továbbra is velünk marad…
Főzünk
Sütőtöksaláta című cikk borítóképe

Sütőtöksaláta

2024. 09. 23. | Fülöp Timi
Azért néha érdemes szörfözgetni a világhálón! Fülöp Timi ott találta meg ezt a remek sütőtöksaláta-receptet, amit egy kicsit persze a saját képére formált. Íme…
Főzünk
Paradicsomos húsgolyó – misket köfte című cikk borítóképe

Paradicsomos húsgolyó – misket köfte

2024. 09. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 37. rész
A misket köfte valójában paradicsomos húsgombóc, de persze nem a svéd, hanem a török változat. Igaz, hogy az apró golyók formázása időbe telik, de Nagyillés János receptje megéri a fáradságot…
Főzünk
A konyhafőnök levese – aşçıbaşı çorbası című cikk borítóképe

A konyhafőnök levese – aşçıbaşı çorbası

2024. 09. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 36. rész
Aki szereti a vöröslencse-levest, ezt a tovább gazdagított változatot is szeretni fogja: a neve aşçıbaşı çorbası, vagyis a „konyhafőnök levese”. Nagyillés János tálalja a Török örömök sorozat 36. részében…
Főzünk
Őszibaracklekvár és -ivólé című cikk borítóképe

Őszibaracklekvár és -ivólé

2024. 09. 14. | Szabó Edit
Az őszibarack zamatos gyümölcs, és lekvárként üvegbe zárva csodálatosan megidézi a nyár ízeit. Mutatjuk a receptet, és azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk fűszeres ivólevet a lehántott héj felhasználásával…