Találatok száma: 2494
Főzünk

Gőzölt kebab – islim kebabı
2025. 03. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 61. rész
A török konyha hihetetlen leleményes, ha padlizsán és darált hús párosáról van szó. Nagyillés János most a gőzölt kebab receptjét hozta el nekünk a Török örömök sorozat 61. részében…
Tesztelünk

Árvay Családi Pincészet: Birtok Furmint 2022
2025. 03. 12. | Szabó Edit
Az Árvay Családi Pincészet 2022-es birtokfurmintja lendületes tétel, halak, saláták mellé ajánljuk.
Vendégoldal

A végtelenbe és tovább
2025. 03. 11. | Zsirai Kata
Katanapló 10. rész
Még mindig Thaiföld! A Katanapló 10. részében nem esik szó borról, sőt egyéb italokról sem, dzsungeltúráról és vadregényes szigetekről viszont annál inkább. Zsirai Kata ezúttal egzotikus élményeit osztja meg velünk…
Főzünk

Hagyományos gulyásleves
2025. 03. 10. | Szabó Edit
Valljuk be, időnként nosztalgikus hangulatba kerülünk, és vágyunk a gyerekkori családi ebédek hangulatára, ízeire. Nos, ilyenkor kell megfőzni ezt a hagyományos gulyáslevest…
Tesztelünk

Palkó Zsolt Pincészete: Furmint 2022
2025. 03. 09. | Szabó Edit és Takács Andrea
Palkó Zsolt 2022-es furmintja aromadús, gazdag bor, amit magában kortyolni is élvezetes, de parmezános tésztával, rizottóval is szép párost alkot…
Beszélgetünk

Előkelő társaságban a mádi Barta Pince
2025. 03. 08. | Ercsey Dániel
Beszélgetés Barta Károllyal
Januárban ismét megrendezték a Vinapogée kóstolót Párizs belvárosában. Az eseményre – a története során először – egy magyar borászati vállalkozás, a Barta Pince is meghívást kapott. A tapasztalatokról a tulajdonost, Barta Károlyt kérdeztük…
Főzünk

Kavala-keksz – Kavala kurabiyesi
2025. 03. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 60. rész
Ez az a mandulás sütemény, ami nélkül biztosan nem jövünk haza Törökországból, de még jobb, ha mi magunk is el tudjuk készíteni. Nagyillés János ma a Kavala-keksz receptjét mutatja meg nekünk a Török örömök sorozat 60. részében.
Tesztelünk

Szászi Birtok: Furmint 2021
2025. 03. 05. | Szabó Edit és Takács Andrea
A Szászi Birtok 2021-esbiofurmintja igazi „kérek még” bor. Pontos, precíz, jól megtervezett, éppen annyira gyümölcsös és fanyar, amennyire szeretjük. Grillzöldségek mellé ideális…
Főzünk

Rakott padlizsán darált hússal
2025. 03. 03. | Szabó Edit
Egy kicsit a görögök muszakájára, egy kicsit az olaszok rakott padlizsánjára, sőt nyomokban a török karnıyarıkra is emlékeztet, ez a darált húsos padlizsán mégis egy kicsit más. Aki a padlizsánt szereti, ezt is imádni fogja…
Tesztelünk

Grand Tokaj Borászat: Terroir Selection Furmint 2023
2025. 02. 28. | Szabó Edit
A Grand Tokaj 2023-as Terroir Selection Furmintja kedves birtokbor. Tökéletes választás halas, csirkés ételek, saláták mellé…
Főzünk

Düğün çorbası – lakodalmi marhahúsleves
2025. 02. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 59. rész
A düğün çorbası a török konyha kiadós húslevese, ami régen, a hagyományoknak megfelelően negyven napon és éjszakán át tartó lakodalmak nyitó fogása volt. Ma már hétköznapi, kedvelt étel, főleg a hideg évszakban. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 59. részében…
Tesztelünk

Fehérvári Borbirtok: Reserve Furmint 2022
2025. 02. 26. | Nádasi Eszter
A Borsmenta szakmai fajtatesztjének bronzérmese a Fehérvári Borbirtok 2022-es évjáratú, hordós érlelésű Reserve Furmint tétele lett. A bor érett gyümölcsökben és ásványosságban is gazdag…
Eszünk

Be my Valentine
2025. 02. 26. | Barossné Koós Andrea
Valentin-napra szinte minden vendéglátóhely különleges menüvel készül. Munkatársunk, Barossné Koós Andrea az idén a Cut & Barrelben foglalt asztalt, és nem bánta meg…
Vendégoldal

Február furmint nélkül?!
2025. 02. 25. | Zsirai Kata
Katanapló 9. rész
Van az úgy, hogy az ember megszökik. Zsirai Katával éppen ez történt. És hogy merre kószál most? Elmeséli a Katanapló 9. részében…
Főzünk

Indiai vajas csirke
2025. 02. 24. | Szabó Edit
A híres indiai vajas csirke nem ripsz-ropsz étel, cserébe viszont káprázatosan finom. Aki szereti a szelíd indiai ízvilágot, annak feltétlenül ki kell próbálnia…