Találatok száma: 2489
Iszunk

Pálffyéké lett a Szóláti Nagydíj
2024. 11. 11. | Szabó Edit
Az idén először rendeztek olyan borversenyt Egerszóláton, amelyiken kizárólag dűlőszelektált olaszrizlingeket értékeltek a bírák. A Szóláti Nagydíj vándorkupát a zsűri döntése alapján egy évig a köveskáli Pálffy Szőlőbirtok és Pince őrizheti…
Utazunk

Egy hétfő és még két nap A Hétfő Városában
2024. 11. 08. | Vargha Márk
Tádzsikisztán - Dusanbe
Dusanbe perzsául azt jelenti: hétfő. A tádzsik főváros különleges világát Vargha Márk fedezte fel…
Főzünk

Savanyított vörös káposzta – mor lahana turşusu
2024. 11. 07. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 43. rész
Ahogyan a törökök, mi is imádjuk a savanyúságokat, a vörös káposztának pedig még a színe is elbűvölő. A télire eltehető savanyított vörös káposzta receptjét mutatja meg Nagyillés János a Török örömök sorozat 43. részében…
Tesztelünk

Steigler Pince: BIO Zöld veltelini 2023
2024. 11. 06. | Bara Szilvia
A soproni Steigler Pince 2023-as évjáratú BIO Zöld veltelinije bronzérmes lett a Borsmenta magazin tesztjén. Érlelt sajtok, halak mellé ajánljuk, ínyencek osztriga mellé is kortyolhatják...
Vendégoldal

Lelassulás. Vagy mégse?
2024. 11. 05. | Zsirai Kata
Katanapló 1. rész
Mostantól egy éven keresztül Zsirai Kata, a Zsirai Pincészet ügyvezetője mesél az életéről minden második héten a Borsmenta magazin olvasóinak. Íme a Katanapló első része, némi bemutatkozással és egyebekkel – amúgy „katásan”…
Tesztelünk

Miklós Csabi: punktum zöld veltelini 2022
2024. 11. 01. | Nádasi Eszter
Miklós Csabi 2022-es zöld veltelinije a punktum nevet kapta. Szőlővirágos és körtés jegyeit izgalmasan veszi körül a mineralitás – magában és ételpárosításokban is jól működik…
Főzünk

Török tökdesszert – balkabağı tatlısı
2024. 10. 31. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 42. rész
Ez aztán a pofonegyszerű édesség! Csak néhány összetevő, és máris csodás török tökdesszertet varázsolhatunk az asztalra, csak kövessük Nagyillés János utasításait a Török örömök sorozat 42. része szerint!
Tesztelünk

Cardium Borház: Zöld veltelini 2023
2024. 10. 30. | Nádasi Eszter
A Borsmenta magazin szakmai fajtatesztjének ezüstérmese a Cardium Borház 2023-as Zöld veltelinije lett: sárgadinnyés illatával és ízével rögtön megfogott bennünket, de nem csak ezért szerettük…
Iszunk

Zöldveltelini-teszt 2024
2024. 10. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta zöldveltelini-tesztjén 11 pincészet 13 bora került a poharunkba – volt köztük pezsgő is. A pálmát egy érett mátrai bor vitte el, de szinte mindegyiket szerettük…
Beszélgetünk

Húszéves a Bogyólé!
2024. 10. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Húsz éve indult hódító útjára a Vylyan Pincészet könnyű vörösbora, a Bogyólé. Az évforduló alkalmából Debreczeni Mónikával, a Vylyan Pincészet kreatív igazgatójával beszélgettünk…
Beszélgetünk

Nagy út áll előttünk
2024. 10. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Bakos Lászlóval és Bakos-Szabó Mariannával
A Bakos Borászat új szereplője a Velencei-tó környéki boréletnek, de már az első forgalomba kerülő rajnai rizlingjükkel aranyérmet nyertek a VinAgorán. Az alapításról és a tervekről Bakos-Szabó Marianna és Bakos László mesél…
Utazunk

A világ legkisebb városa
2024. 10. 25. | Juga Péter
10 nap Rijeka környékén – 3. rész
Miért olyan érdekes, ha valami a legkisebb? Pontosan ugyanazért, amiért a legnagyobb az. Egy biztos: számunkra az egyik legjobb élmény volt ez a látogatás az Isztriai-félsziget szívében, Hum városában…
Főzünk

Gözleme
2024. 10. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 41. rész
Hogy mi a gözleme? Kelesztés nélkül készített tésztaétel, amit tetszés szerinti töltelékkel tehetünk változatossá. Törökországban főként reggelire fogyasztják, de bármelyik napszakban az asztalra kerülhet…
Főzünk

Rákóczi túrós
2024. 10. 22. | Klich Zsuzsa
Kevesen tudják, de híres süteményünk, a Rákóczi túrós nem II. Rákóczi Ferenc fejedelemről kapta a nevét. Rákóczi János cukrászmester alkotta meg, az ő emlékét őrzi. A recept az eltelt közel 90 év során sokat változott, de a lényeg maradt. Íme a mi variációnk…
Iszunk

Borfesztivál tanulságokkal
2024. 10. 21. | Szabó Edit
Budapest legnagyobb múltú és legkomolyabb presztízsű borfesztiválja az idén 33. alkalommal várta a látogatókat a budai vár területén. Azaz csak várta volna, ha az özönvízszerű eső és az építkezés el nem riasztotta volna még a feketeöves fesztiválozókat is…