Tesztelünk

Dobosi Pincészet: Bio Kéknyelű 2019

Dobosi Pincészet: Bio Kéknyelű 2019 című cikk borítóképe
2022. 05. 22. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet Bio Kéknyelű bora egyértelműen a termőhelyről mesél. Gyógynövényes, őszibarackos ízei halas és csirkés ételekhez passzolnak leginkább…

Az intenzív mézes, vadnövényes illat csakúgy dől a pohárból, de kis szellőztetés után megjelenik egy szép őszibarackos karakter is, ami hosszan velünk marad. Az illatot át- meg átszövi egy kis finom, pattintott köves hangulat, ami egyértelműen a termőhelyre utal.

Kóstolva áradóan őszibarackos és intenzíven köves. A szerkezet szép, a savak lendületet adnak a kortynak, az alkohol éppen nem magas, de ott billeg a határon. Ahogyan illatban, úgy ízben is megjelenik a gyógynövényes karakter, és a korty végén kibomlik egy finom sósság, ami izgalmassá teszi a bort.

Megosztó bor, nem fogja mindenki szeretni. Dekantálni vagy legalább szellőztetni ajánlott, mert ha hagyunk neki időt, sokkal szebben felfedi az értékeit.

(86 pont)
2021. november 28-án kóstoltuk.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Bio Kéknyelű
Termelő: Dobosi Pincészet
Termőhely: Balatonfüred–Csopaki borvidék
Évjárat: 2019
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: 100% kéknyelű
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: a pincészet webshopjában, de már csak a 2020-as évjárat!
Ára: 3200 Ft
A termelő weboldala: https://www.dobosi.com/

A pincészet elérhetőségei:
Dobosi Pincészet – Dobosi Dániel
Cím: 8272 Szentantalfa, Haraszt dűlő, 0146/11. hrsz.
Tel.: +36 70316-9122
E-mail:info@dobosi.com

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Iszunk
Kéknyelűteszt című cikk borítóképe

Kéknyelűteszt

2022. 05. 13. | Szabó Edit
Van, aki rajong érte, és van, aki nem kér belőle. A kéknyelű a Badacsonyi borvidék – most már nem is annyira – titkos fegyvere, és úgy tűnik, egyre jobban értünk hozzá. A Borsmenta tesztjén tíz bort kóstoltunk, és találtunk kedvenceket…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Gyöngyöző 2020 című cikk borítóképe

Dobosi Pincészet: Bio Gyöngyöző 2020

2021. 10. 08. | Szabó Edit
Könnyű, nyári, természetes, zamatos. A Dobosi Pincészet bio gyöngyözőbora olyan, mint a naplemente. Nem tart sokáig, de tudod, hogy holnap megint lesz…
Vendégoldal
Kihirdették az első Interwine Díj eredményeit című cikk borítóképe

Kihirdették az első Interwine Díj eredményeit

2021. 04. 27. | Borsmenta
A magyar borászatok és borkereskedések honlapjainak versenyét először rendezte meg a Hungarianwines.eu. Íme a győztesek listája…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017 című cikk borítóképe

Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017

2019. 11. 15. | Szabó Edit
Ehhez az emlékezetes olaszrizlinghez a Dobosi család szentantalfai biobirtokán szüretelték a szőlőt. Lassan igyuk, sok titkot rejt – minél tovább barátkozunk vele, annál szerethetőbbé válik…
Iszunk
A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1. című cikk borítóképe

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1.

2019. 11. 07. | Szabó Edit
A Borsmenta olaszrizlingtesztjére olyan sok bor érkezett, hogy kénytelenek voltunk két részletben megrendezni a rangadót. Az első forduló után egy egri, egy mátrai és egy balatonfüred–csopaki bor áll az élen…
Iszunk
Itt köss ki! című cikk borítóképe

Itt köss ki!

2018. 03. 27. | Szabó Hajnalka
Rendhagyó, ám annál kedvesebb boros program helyszíne volt nemrég Balatonfüred. Régi és új ismerősök régi és új borait kóstolhattuk az ideiglenesen Borkikötőre átkeresztelt Nem Kacsa étteremben…