2022.05.22. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet Bio Kéknyelű bora egyértelműen a termőhelyről mesél. Gyógynövényes, őszibarackos ízei halas és csirkés ételekhez passzolnak leginkább…
Az intenzív mézes, vadnövényes illat csakúgy dől a pohárból, de kis szellőztetés után megjelenik egy szép őszibarackos karakter is, ami hosszan velünk marad. Az illatot át- meg átszövi egy kis finom, pattintott köves hangulat, ami egyértelműen a termőhelyre utal.Kóstolva áradóan őszibarackos és intenzíven köves. A szerkezet szép, a savak lendületet adnak a kortynak, az alkohol éppen nem magas, de ott billeg a határon. Ahogyan illatban, úgy ízben is megjelenik a gyógynövényes karakter, és a korty végén kibomlik egy finom sósság, ami izgalmassá teszi a bort.
Megosztó bor, nem fogja mindenki szeretni. Dekantálni vagy legalább szellőztetni ajánlott, mert ha hagyunk neki időt, sokkal szebben felfedi az értékeit.
(86 pont)
2021. november 28-án kóstoltuk.
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Bio Kéknyelű
Termelő : Dobosi Pincészet
Termőhely : Balatonfüred–Csopaki borvidék
Évjárat : 2019
Típus : száraz fehérbor
Fajtaösszetétel : 100% kéknyelű
Alkoholtartalom : 12.5%
Kapható : a pincészet webshopjában, de már csak a 2020-as évjárat!
Ára : 3200 Ft
A termelő weboldala : https://www.dobosi.com/
A pincészet elérhetőségei:
Dobosi Pincészet – Dobosi Dániel
Cím: 8272 Szentantalfa, Haraszt dűlő, 0146/11. hrsz.
Tel.: +36 70 316-9122
E-mail: info@dobosi.com