2022.03.30. | Szabó Edit
Az egri Eszterházy Károly Egyetem borászhallgatóinak pezsgője sajnos nem kerül kereskedelmi forgalomba, kizárólag az egyetem rendezvényein kóstolható…
A pezsgő közepesen intenzív szalmasárga színe jelzi, hogy érettebb tétel került a poharunkba. Illatában a finom, zöldalmás jegyek mellett egy kis zöldséges, zöldpetrezselymes, tormás világ is feltűnik, némi kekszességgel.Szájban kedves, a gyöngyözés apró és finom, de sajnos nem tart nagyon sokáig. Ízében az édesség és a kesernyésség egymás mellett van jelen, a mandarin és a mandarinhéj, az édesburgonyás és a balzsamecetes jegyek egymás után kerülnek felszínre, de a korty végére egyértelműen a kesernye dominál.
Jó szerkezetű, könnyed pezsgő, de életgörbéjének vége felé tart, érdemes gyorsan elkóstoltatni a rendezvényeken, hogy aztán újabbakat készíthessenek a hallgatók.
(85 pont)
2021. december 14-én kóstoltuk a Fill the Winebox borbárban
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta kóstolóinak szervezésében!
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Brut Nature Méthode Traditionnelle
Termelő : Eszterházy Károly Egyetem Pincészete
Termőhely : Egri borvidék
Évjárat : 2016
Típus : fehér brut nature pezsgő
Fajtaösszetétel : 100% chardonnay
Alkoholtartalom : 13.5%
A termelő weboldala : uni-eszterhazy.hu
Oktatás: Bor, tudás, Eszterházy