Tesztelünk

Molnár és Fiai Pincészet: Prémium Abasári Olaszrizling 2016

Molnár és Fiai Pincészet: Prémium Abasári Olaszrizling 2016 című cikk borítóképe
2020. 05. 10. | Szabó Edit
Korosodó mátrai olaszrizling egy kihívásokkal teli évjáratból. Az idősödő borok kedvelőinek ajánljuk…

Már a bor színe is mutatja, hogy idősebb tétellel van dolgunk, a sárga sötét árnyalataiban borostyános reflexek villannak.

Az illat érett, kissé fanyar, kompakt, nem könnyű szétszálazni. A sárga húsú gyümölcsös, naspolyás jegyek mellett finom gyömbéresség viszi a prímet.

Kóstolva is érezhető a kora, friss gyümölcsösséget már nem találunk benne, viszont a gyömbér fűszeressége a szájban is megjelenik, az oxidáció még nem bántó, de határozottan jelenlévő jegyeivel kísérve. Az alkoholérzet erős, melegít, és a lecsengésben uralkodóvá válik.

Szépen idősödő olaszrizling, még élvezetes, de minden hónappal veszít az értékeiből. Most kell meginni.

(82 pont)
2019. november 5-én kóstoltuk.

Köszönjük a Borirodának, hogy befogadja a Borsmenta kóstolóit.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Prémium Abasári Olaszrizling
Termelő: Molnár és Fiai Pincészet
Termőhely: Mátrai borvidék
Évjárat: 2016
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: 100% olaszrizling
Alkoholtartalom: 13.5%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 3800 Ft
A termelő weboldala: http://www.molnaresfiai.hu/

A pincészet elérhetőségei:
Molnár és Fiai Pincészet – Molnár Gábor
Cím: 3261 Abasár, Fő út 154.
Tel.: +36 20 446 0027 vagy +36 37630620
E-mail: molnaresfiai@gmail.com

Fotó:
Vető Gábor

Iszunk
A nagy olaszrizlingteszt Vol. 2. című cikk borítóképe

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 2.

2019. 12. 10. |
Befejeződött a Borsmenta olaszrizlingtesztje. A második fordulóban két badacsonyi és egy mátrai bor került a dobogóra, összesítettben a Nyári Pince 2015-ös késői szüretelésű olaszrizling válogatása győzött, a szárazak között viszont megőrizte első helyét a Varsányi Pince…
Tesztelünk
Molnár és Fiai Pincészet: Olaszrizling 2018 című cikk borítóképe

Molnár és Fiai Pincészet: Olaszrizling 2018

2019. 11. 19. |
Kellemes, kedves, barátságos bor. Nem az, amivel a fa alá ülünk egy nyári estén, hanem az, amit kinyitunk a sült csirke mellé…