2023.04.05. | Nádasi Eszter
A Steigler Pince 2020-as Premium Bio Cabernet Franc bora szűztermésből készült, és igen ígéretes: gyümölcsös is, fűszeres is, megéri hosszabban forgatni a pohárban…
A mély rubinszínű bor aromái és ízei közül először a szilva érkezik meg, és az is marad a leghangsúlyosabb – de kapunk mellé cseresznyét, meggyet és fekete bogyós gyümölcsöket is. Társul a szegfűszeg, némi fekete bors, menta és cédrus, végül a tölgyfa hordó dohányos, csokoládés jegyei és pici földesség.Lecsengése hosszú és zamatos. Testessége mellett azért is érdemes csak lassan kortyolgatni, hogy hosszabban ismerkedhessünk az aromáival: intenzív és édeskés, sokat nyílik, fejlődik a pohárban.
A soproni Steigler Pince 2018-ban készítette az első évjáratát. Ez a cabernet franc két évvel későbbi, és szűztermésből, azaz a frissen telepített szőlőterület első terméséből készült. Kíváncsian várjuk a folytatást, ahogyan azt is, hogy ez a bor milyen arcát mutatja majd egy-két év múlva. Izgalmas lenne visszakóstolni.
(86 pont)
2023. február 27-én kóstoltuk.
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Premium Bio Cabernet Franc
Termelő : Steigler Pince
Termőhely : Soproni borvidék
Évjárat : 2020
Típus : száraz vörösbor
Fajtaösszetétel : 100% cabernet franc
Alkoholtartalom : 13.5%
Kapható : a pincészet webshopjában
Ára : 5900 Ft
A termelő weboldala : https://steigler-wines.com/
Borteszt: Cabernet franc teszt 2023
Fotó:
Borsmenta
-
honlap
A pincészet elérhetőségei:
Steigler Pince – Varga Tamás birtokigazgató
Cím: 9400 Sopron, Mikoviny u. 42. (iroda); 9400 Sopron, Balfi u. 13-15. (pince)
Telefon: +36 99 783-484 (pince)
E-mail: info@steigler-wines.hu