Jackfall Bormanufaktúra: Cabernet Franc 2017

2023.03.17. | Szabó Edit
A Jackfall Bormanufaktúra 2017-es Cabernet Franc-ja egy szép évjárat szülötte. Céklás, vadhúsos ételekhez ajánljuk…

 
A bor színében a borostyános csillanások azt jelzik, hogy már nem fiatal, az intenzíven gyümölcsös illat azonban rácáfol erre. A málnás, vörös áfonyás, ribizlis, ribizlilekváros jegyek mellett határozottan jelenik meg a hordós érlelésnek köszönhető vaníliás, tölgyes világ.

Kóstolva kifejezetten üde, nagyon jó savak tartják, van benne elegancia, viszi a lendület, viszont a magas alkohol sajnos rátelepszik a borra, és a tannin is húz egy kissé. Ízben kevesebbet ad, mint az illat alapján várnánk, a vörös áfonyás jegyek mellett a céklás földesség, a dohányosság és a füstösség határozza meg a bor ízkarakterét.

Ez a bor ételt kíván, és az a legjobb, ha céklás, gombás, vadhúsos fogások mellé töltjük pohárba.

(82 pont)
2023. február 27-én kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

 
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Cabernet Franc
Termelő : Jackfall Bormanufaktúra
Termőhely : Villányi borvidék
Évjárat : 2017
Típus : száraz vörösbor
Fajtaösszetétel : 100% cabernet franc
Alkoholtartalom : 14.5%
Kapható : Monarchia Borkereskedés
Ára : 4350 Ft
A termelő weboldala : https://www.jackfall.com/
Fotó:
Borsmenta - honlap


A pincészet elérhetőségei:
Jackfall Bormanufaktúra

Cím: 7773 Kisjakabfalva, Fő utca 23.
Tel.: +36 20 555-4207
E-mail: jackfall@jackfall.com
Iszunk

Villány két arca

2020.06.30. | Vargha Márk
Elmúlt a karanténidőszak, újra szerveződnek a boros rendezvények. Horkay András, a CEWI igazgatója nemrég villányi borokat mutatott a közönségnek a budapesti Fiaker teraszán. A Borsment…
Beszélgetünk

Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét

2022.01.29. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Bányai Gábor Botonddal
Eredetileg mérnöki pályára készült, végül borszakértő, borszakíró és borbártulajdonos vált belőle. Bányai Gábor Botond tavaly egymás után kapta a díjakat és az elismeréseket. A sikerhez…
Iszunk

Villányi Aranykóstoló

2022.11.10. | Vargha Márk
A bőség zavarával küzdhetett, aki ellátogatott a Borjour Villányi Aranykóstolójára. A megbízhatóan jó hazai vörösborokon túl a horvátországi fehérek is gondoskodtak róla, hogy a bőséghe…
Iszunk

Franc & Franc kóstolónap 2022

2023.02.08. | Vargha Márk
A Franc & Franc konferencia másnapján minden évben kóstolónapra hívják a borkedvelőket a villányi borászok. A feladat egyszerű: szinte az összes piacon lévő villányi franc megkóstol…
Iszunk

Cabernet franc teszt 2023

2023.03.13. | Szabó Edit
A Borsmenta legújabb tesztjén a hazai cabernet franc borokat vettük górcső alá. Kiváló tételeket kóstoltunk az ország 6 borvidékének 13 pincészetétől. A dobogóra egy villányi, egy balat…
Tesztelünk

Heumann Pincészet: La Trinità Villányi Franc 2018

2023.03.10. | Szabó Edit
A Heumann Pincészet 2018-as évjáratú, La Trinità fantázianevű cabernet franc-ja hatalmas gazdagsággal mesél a fajtáról. Dús, gyümölcsös, csokoládés világa nagyon meggyőző, és még sok sz…

címkék

amerika (4) aprókertek (31) ausztria (6) az év bortermelője (9) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (48) bakonyi péter (5) balassa bor (4) balaton (130) balatonboglári borvidék (17) balatonfüred csopaki borvidék (25) balla géza (8) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (21) biobor (6) biodinamikus (9) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (5) bolyki jani (7) bor (297) borász (54) borászok borásza (13) borbár (36) borfesztivál (45) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (24) borkóstoló (68) bornapló (12) borshanta (21) borterasz (17) borteszt (291) bortúra (32) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (34) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (5) budai zöld (4) budapest (237) bujdosó (4) cabernet franc (27) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (21) csányi pincészet (9) csirke (16) csokoládé (13) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) debreczeni mónika (4) dél-balaton (14) demeter zoltan (5) desszert (10) desszertbor (4) dobogó pincészet (4) dobosi (4) édes (115) eger (71) egészséges (11) egri borvidék (11) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (8) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (164) etyek (31) etyek budai borvidék (33) etyeki kúria (19) ezerjó (13) fehérbor (125) fesztivál (47) figula (5) figula pincészet (4) főzünk (7) franc&franc (7) franciaország (9) friss (4) frittmann (7) furmint (86) furmint február (16) gál szőlőbirtok és pincészet (7) gálné dignisz éva (7) gere attila pincészete (6) gilvesy (4) gin (15) gizella pince (7) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyöstarján (4) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (5) haraszthy (4) hárslevelű (37) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (10) heimann családi birtok (4) hétszőlő (4) horváthország (6) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (156) ipacs szabó istván (4) iszunk (15) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (50) káli-medence (15) karácsony (29) karantén (23) kávé (43) kavezok (9) kékfrankos (25) kéknyelű (16) kenyér (13) késői szüret (6) kislaki bormanufaktúra (5) koktél (14) kolonics pincészet (5) könnyű (15) könnyűvér (6) könyv és kávé (4) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (59) Kőszeg (25) kovács nimród (5) kovács nimród winery (15) köveskál (9) közben esznek (11) kreinbacher birtok (11) krémleves (4) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (22) laposa birtok (5) leves (30) london (21) luka enikő (4) mád (15) magnamátra (11) magyar bor nagydíj (4) mátra (69) mediterrán (4) ménesi borvidék (5) mérész sándor (6) merlot (28) mi a kő (5) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (17) művészinterjú (18) nagyi receptje (5) narancsbor (5) natúr bor (12) nemzetközi borvásár (4) néró (5) neszmélyi borvidék (4) nyár (18) nyaralás (5) nyári (7) olaszország (55) olaszrizling (34) őstermelői piac (7) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (9) pálinka (19) pálinkaverseny (14) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pannonhalmi borvidék (4) paulus (5) pázmánd (40) pécs (10) pékség (7) pét-nat (24) pezsgő (97) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (14) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) pósta borház (4) programajanló (29) promóció (9) puglia (4) rácz jenő (5) rajnai rizling (26) recept (279) reduktív (4) rókusfalvy birtok (6) rosalia (6) rozé (50) saláta (14) sanzon (10) sárospatak (4) sauska (8) sauvignon blanc (34) sebestyén (4) shiraz (4) somló (52) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (22) sör (46) sós (111) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (54) süti (18) svét (19) syrah (18) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (89) száraz szamorodni (5) szászi birtok (4) szekszárd (60) szekszárdi borvidék (18) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (23) szentesi józsef (7) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szőke mátyás (4) szüret (5) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (11) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) terasz (4) természet (4) természetes bor (28) tészta (17) tesztelünk (248) tokaj (156) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (113) tokaji aszú (46) török (44) torta (5) tramini (6) tudnivalok (4) túra (7) újbor (6) Unger Bormanufaktúra (24) ünnep (4) utazás (85) utazási tippek (47) utazunk (48) vacsora (12) váli péter (4) vega (14) velencei-tó (22) verseny (15) veszprém (4) vida péter (4) villány (36) villányi borvidék (100) vörösbor (153) vylyan (32) wassmann pince (5) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (16) zsirai pincészet (8) zweigelt (4)