Vissza
Steigler Pince: Prémium Bio Furmint 2023
2025.02.21. | Nádasi Eszter
A Steigler Pince 2023-as prémium kategóriás biofurmintja tölgyfa hordóban erjedt, majd seprőn érett: gazdagon mézes, körtés, ásványos…
Az intenzív szalmasárga furmint kellemes, mézes aromákkal nyit – egy kis aszalt sárgabarack is felfedezhető benne. A fás-fűszeres jegyek, a vanília, a joghurtos krémesség már az illatban megmutatják magukat. Az érett körtésség ebben és az ízben is hangsúlyos.Kóstoláskor mindezt alma és fehér húsú őszibarack egészíti ki, a gyümölcsökön kívül fehér virágokat és ásványosságot ízlelhetünk. A körte mellett a méz is szépen visszaköszön csakúgy, mint a krém és a joghurt. A fás jegyek forrása a hordós érlelés: a bor 500 literes zempléni hordóban erjedt, majd fejtés nélkül, seprőn érlelődött. A lecsengés hosszú, karamellás, grillázsos. Testesebb tétel, élénk savakkal, nagy érlelési potenciállal.
(84 pont)
2024. október 1-jén kóstoltuk.
Köszönjük a Wine the Gap Borbárnak, hogy szerepet vállalt a Borsmenta-teszt szervezésében!
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Prémium Bio Furmint
Termelő : Steigler Pince
Termőhely : Soproni borvidék
Évjárat : 2023
Típus : száraz fehérbor
Fajtaösszetétel : 100% furmint
Alkoholtartalom : 13%
Kapható : a pincészet webshopjában
Ára : 6050 Ft
A termelő weboldala : https://steigler-wines.com/
Beszélgetés a borásszal: A Steigler Pince világa
Fotó:
Borsmenta
-
honlap

A pincészet elérhetőségei:
Steigler Pince – Varga Tamás birtokigazgató
Cím: 9400 Sopron, Mikoviny u. 42. (iroda); 9400 Sopron, Balfi u. 13. (pince)
Telefon: +36 99 783-484 (pince)
E-mail: info@steigler-wines.hu