Gasztronómiai kalandtúra
A Nap még dacol a naptárral, de az esték egyre hűvösebbek, és a borok színe is mélyül a pohárban. Mindjárt megcsap bennünket a Márton-nap előszele, és az se baj, ha az a libasült valami finom osztrák borral érkezik. A hosszú hétvégébe sok minden belefér – akár egy őrült, Pöttyös Túró Rudi-s ebéd a gyerekekkel, vagy egy nyersvegán workshop is – de mi egy kicsit még annál is tovább megyünk. Még mindig kegyes hozzánk az időjárás, érdemes kimozdulni a nagy esők és az igazi, nagy hidegek előtt!
Várszegi Pincészet – Budafoki Pincejárat – november 3., Budapest
Színvonalas pincelátogatással és borkóstolóval várják a vendégeket a Várszegi Pincészetben november első hétvégéjén! Óránként induló, félórás pincetúráikon három bort kóstolhatnak meg az érdeklődők, és még egy izgalmas helytörténeti előadást is meghallgathatnak. A remek borok mellé borkorcsolyákat, szendvicseket is fogyaszthatnak. A jó hangulatról a Heves Band gondoskodik.
További információ ITT.
Török vegán brunch a Pancson! – november 3., Budapest
Egy hatalmas asztalt körülülve, igazi török teát szürcsölve lakmározhatunk a nem svéd-, hanem „törökasztalról”, ami roskadásig lesz pakolva szőlőmustmézzel, tahinivel, különleges fűszerekkel, lekvárokkal, olívabogyóval, növényi alapú kencékkel, vegán szendvicsekkel és még ezernyi jóval!
A menü vegán lesz, de a húsimádóknak sem lesz hiányérzete! Lásd korábbi írásunkat ITT.
További információ ITT.
Nyersvegán sajtkészítő workshop – november 3., Budapest
A Susa in the kitchenszerzője szeretettel várja vendégeit egy nyersvegán reggelire és tanfolyamra aPancs – Vegán Piac alkalmából aVinoPiano Borbár/Wine Bartermében.Aki szeretné próbára tenni magát nyersvegán szakácsként, az olyan különleges ételeket tálalhat, mint a zöldfűszeres karfiolricotta, a köleskörözött vagy a mandulasajtkrém.
Mindenki kedvére készíthet különböző formájú, fűszerezésű sajtokat, körözöttet, amit haza is lehet vinni. A krémeket a helyszínen friss, gluténmentes házikenyérre kenik.
További információ ITT.
Pöttyös Túró Rudi-hónap a Bálna Bisztróban – november 5., Budapest
November 5-től egy hónapon át különleges Túró Rudi alapanyagú ételek és italok között válogathatunk a Bálna Bisztróban és a Bálna Teraszon. A jó hangulatról az alkoholos és alkoholmentes koktélok, na meg a szervezők gondoskodnak. Ha át szeretnéd élni a pöttyös életérzést, irány a Bálna! Mehetnek a kicsik is, ez egy igazi gyerekbarát program!
További információ ITT.
Halottak napi menü a Terrapolisban – november 1-4., Tarcal
Bartha Gabó permakultúrás kertjét már korábban bemutattuk a Borsmenta olvasóinak. A háziasszony ezúttal kicsit bizarr, ám annál izgalmasabb ebédre, vacsorára invitálja a vendégeket. A Korzikáról származó „halottak levese” finom és tápláló, és mellé a zsályás kalács természetesen a kertben termő fűszernövényekkel készül. Aki borozgatni is szeretne, szerezze be az innivalót a környékbeli pincészetek valamelyikéből, és vigye magával. Remek hangulat, természetközeli világ, enyhén hippis légkör, mint mindig.
További információ ITT.
Libavacsora osztrák módra – november 8., Budakeszi
Ez már nem hétvégi program, de örömmel ajánljuk. Izgalmas, osztrák ihletésű boros és gasztronómiai kalandozáson vehetünk részt a Budai Gesztenyés Nagyvendéglőben. A Márton-napi forgatagban tíz napon keresztül modern libás ételeketkóstolhatunk a legfinomabb borokkal. A rendezvény borkínálatáért a KisBécs felel, így az autentikus osztrák konyha libás fogásait igényes osztrák borokkal kóstolhatjuk végig. Egyebek között zöld veltelini, rajnai rizling és chardonnay kerül a pohárba, de persze a Márton-napi újbor sem marad el. Izgalmas kaland lesz, érdemes rá benevezni.
Részt vevő borászatok:
Esterhazy Wein,Weingut R&A Pfaffl, Austria,Weingut Birgit Eichinger, Weingut Hans Igler,Georg Prieler,Kurt Feiler,Weingut Feiler-Artinger
További információ ITT.
Napfényes novembert kívánunk!