Debrecziner Gourmet negyedszer!
Öreg fáival, árnyas sétányaival, patinás épületeivel a 80. születésnapját ünneplő debreceni Nagyerdő az egyik legromantikusabb fesztiválhelyszín az országban. Négy éve mi is minden júniusban arra vesszük az irányt, hogy átfogó képet kapjunk a régió gasztronómiai helyzetéről, megismerkedjünk az új szereplőkkel, és megkóstoljuk azokat az ételeket, amelyeket kifejezetten erre a napra álmodtak meg a fesztivál szereplői. A Debrecziner Gourmet családias hangulatú, szerethető fesztivál.
Íme 10 ok, ami miatt az idén is ott a helyünk:
1. Mert megint találkozhatunk Bernáth Józseffel, akivel beszélgetni mindig élmény. Most ráadásul főzőshow-t is tart, erre nagyon kíváncsiak vagyunk.
2. Mert végre megkóstolhatjuk a derecskei Almavirág Étterem főztjét. Az egyedi ízeket kínáló étterem Debrecentől egy kőhajításra, a derecskei gyümölcsös lombos fái között található, és kizárólag helyi termelők alapanyagaiból készíti ételeit. Alig várjuk, hogy találkozzunk.
3. Mert ott lesznek Dudás Szabolcsék, az Anyukám mondta nélkül ugyanis nem is fesztivál a fesztivál. Tavaly olyan hosszú sor kígyózott előttük, hogy nem álltunk be, mert attól tartottunk, hogy lemaradunk a többiekről. Ezt a baklövést még egyszer nem követjük el.
4. Mert a helyiek sztárséfje, Pataky Péter közös főzőműsort ad a miskolci Zips Brewhouse csapatával, és ahol Péter megjelenik, ott senki nem marad se éhes, se szomjas.
5. Mert Komoróczki Anna nemzetközi borakadémikus egy egészen különleges kóstolón keresztül mutatja be a chardonnay szőlőfajta lelkivilágát.
6. Mert ott lesz Szabi, a Pék, és megint megcsodálhatjuk azt az eszelősen gyönyörű pizzakemencét, amivel már a Gourmet Fesztiválon se tudtunk betelni. Hát még azzal, amit sütött benne!
7. Mert alig várjuk, hogy megkóstoljuk az IceShot alkoholos fagylaltjait, és most végre megadatik!
8. Mert bemutatkozik a budapesti Gléda vendéglő, élén Kerekes Sándorséffel, aki még egy ejtőernyős balesetet is túlélt, hogy minket kényeztethessen.
9. Mert nem kell ahhoz feltétlenül kapszaicinfüggőnek lenni, hogy valaki megkóstolja a Sárréti ChiliFarm csilikészítményeit, és mivel a forró nyári napokon kifejezetten jót tesz az erőspaprika, mi is megyünk a workshopra, lángot fújni.
10. Mert ha leszáll az este, jó egy pohár borral a tóparton üldögélni, hallgatni a zenét, beszélgetni a barátokkal, vagy csak hagyni, hogy ránk boruljon a csillagos égbolt.
A fesztivál részletes programja és a jegyinformáció ITT található. Reméljük, találkozunk!