Találatok száma: 2507
Utazunk
Hétvége az olasz csizma orrán című cikk borítóképe

Hétvége az olasz csizma orrán

2024. 06. 05. | Vargha Márk
Kalábria kalandvágyóknak 1. rész
Vargha Márk kollégánk szeret olyan helyekre járni Európában, amelyek az útikönyvekben is a legutolsó oldalakon szerepelnek. Ezúttal Kalábria egy kis részét fedezte fel, és most sem jött haza csalódottan…
Tesztelünk
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Hërka Chardonnay 2023 című cikk borítóképe

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Hërka Chardonnay 2023

2024. 06. 03. | Szabó Edit
A Vylyan Szőlőbirtok Hërka Chardonnay bora minden alkalomra jó választás. Tökéletesen megkomponált, jó arányú chardonnay, amely zöld saláták, halak mellett kiválóan teljesít, de nem kíván feltétlenül ételt…
Utazunk
Kirándulások Bolognából című cikk borítóképe

Kirándulások Bolognából

2024. 06. 01. | Sparing Ildikó
Ravenna, Brisighella és Dozza
Ravenna a gyönyörű mozaikok, Brisighella a különleges óratornya és a szamarak, Dozza pedig a falfestmények miatt lehet vonzó úti cél. Aki Bolognában időz, ezekbe a kisvárosokba feltétlenül látogasson el!
Iszunk
Zwack Open 2024 című cikk borítóképe

Zwack Open 2024

2024. 05. 31. | Szabó Edit
Ismét az Unicum Ház kertjében tartotta meg hagyományos májusi szakmai kóstolóját a Zwack Izabella Borkereskedés. A hangulatos térben felállított asztaloknál húsznál is több borászat várta a vendégeket. A rendezvényen a Borsmenta női csapata járt…
Főzünk
Patatesli sulu köfte – burgonyás-húsgombócos egytálétel című cikk borítóképe

Patatesli sulu köfte – burgonyás-húsgombócos egytálétel

2024. 05. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 27. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 27. részében egy olyan egytálétel receptjét találjuk, ami hasonlít ugyan a mi gulyásunkhoz, csakhogy húsgombóccal készül…
Tesztelünk
Havas & Timár Pincészet: Chardonnay 2022 című cikk borítóképe

Havas & Timár Pincészet: Chardonnay 2022

2024. 05. 29. | Szabó Edit
Havas Balázsék 2022-es, hordóban érlelt chardonnay bora a Borsmenta chardonnay-tesztjének második helyezettje. A kilenc hónap finomseprős érlelés krémességet adott neki, de hogy a kapros jegyeket honnan kapta, arról lövésünk sincs…
Vendégoldal
Képek és gondolatok című cikk borítóképe

Képek és gondolatok

2024. 05. 28. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 18. rész
Van, hogy az ember olyan gondolatokat fogalmaz meg, amelyek mások számára is hasznosak, inspirálóak lehetnek. Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 18. részében tíz ilyen gondolat következik. Fogadjátok szeretettel…
Tesztelünk
Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Balaton-melléki Chardonnay 2023 című cikk borítóképe

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Balaton-melléki Chardonnay 2023

2024. 05. 27. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet chardonnay bora kedves és gyümölcsös, vízparti nyárestékre való. Jól behűtve kiváló vendégváró ital, de saláták mellé is kínálhatjuk…
Tesztelünk
Rubin Borászat: Peripheria Merlot BIO 2019 című cikk borítóképe

Rubin Borászat: Peripheria Merlot BIO 2019

2024. 05. 26. | Nádasi Eszter
A Rubin Borászat 2019-es évjáratú merlot bora második helyezést ért el a Borsmenta fajtatesztjén: hűvös, gyümölcsös és fűszeres...
Iszunk
Hab a tortán című cikk borítóképe

Hab a tortán

2024. 05. 26. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 4. – Schubert Ádám és az ApróKertek
Dűlőséta, remek beszélgetés és kiváló borok. Néhány szóban összefoglalva ez történt a Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának negyedik állomásán, ahol Schubert Ádám és az ApróKertek borait kóstolva egyik ámulatból a másikba estünk…
Iszunk
Tűzoltó a pincében című cikk borítóképe

Tűzoltó a pincében

2024. 05. 24. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 3. – Köllő Zsolt Pincészet
A Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának harmadik állomása a Bálint Borárium volt, ahol a kiváló ebéd előtt Köllő Zsolt helyi borász tartott nekünk kóstolót…
Tesztelünk
Heumann Pincészet: Merlot 2017 című cikk borítóképe

Heumann Pincészet: Merlot 2017

2024. 05. 23. | Szabó Edit
A Heumann Pincészet 2017-es merlot bora egy szép évjárat szülötte. Gazdag, mély, bársonyos, igazán szép érett bor. A tökéletes ízélmény elérése érdekében érdemes dekantálni!
Főzünk
Árpatésztás csirkeleves – terbiyeli tavuk çorbası című cikk borítóképe

Árpatésztás csirkeleves – terbiyeli tavuk çorbası

2024. 05. 23. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 26. rész
A terbiyeli tavuk çorbası, vagyis az árpatésztás csirkeleves egyszerűen elkészíthető. Nagyillés János ezt a receptet mutatja be a Borsmenta olvasóinak a Török örömök sorozat 26. részében…
Iszunk
Chardonnay-teszt a Borsmentán 2024 című cikk borítóképe

Chardonnay-teszt a Borsmentán 2024

2024. 05. 22. | Szabó Edit
A Borsmenta magazin chardonnay-tesztjén 11 borvidék 17 borászatának 21 borát kóstoltuk. A merítés széles volt, és a mezőny váratlanul izgalmas. Az élmezőnyben az Etyek–Budai, az Egri és a Balatonfüred–Csopaki borvidék borai végeztek…
Tesztelünk
Lelovits Tamás Pincéje: két-hold 2021 című cikk borítóképe

Lelovits Tamás Pincéje: két-hold 2021

2024. 05. 21. | Szabó Edit
Lelovits Tamás 2021-es két-hold merlot-ja két nemzetközi aranyéremmel is büszkélkedhet. A Bocor-dűlő terméséből készült, marhasülthöz ajánljuk…