Találatok száma: 2544
Beszélgetünk

A Sebestyén tesók Szekszárdról
2025. 06. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Sebestyén Csillával és Sebestyén Csabával
Aki a kirobbanóan gyümölcsös szekszárdi borokat keresi, és nem veti meg a bikavért sem, biztosan ismeri a Sebestyén Pincét. A vállalkozás ütemesen halad a világhír felé, és ezt csak maguknak köszönhetik. A két megszállottal, Sebestyén Csillával és Csabával beszélgettünk…
Tesztelünk

Itt és Most Pince: Laska 2022
2025. 06. 20. | Szabó Edit
Egy régi magyar szőlőfajta újjászületése a Mátrai borvidéken. Hofmann Tiborék laskája vaskos, földes, gyümölcsös, szívesen pohárba töltenénk egy marhasült mellé...
Főzünk

Figen narancsos piskótája
2025. 06. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 72. rész
Íme a bizonyság, hogy a bögrés sütiket a törökök is szeretik. Jöhet egy kis édesség a Török örömök sorozat 72. részében? A recept Nagyillés János töröktanárnőjétől, Figentől származik; köszönjük, hogy közreadhatjuk…
Utazunk

Hol borozzunk Szent Ivánkor?
2025. 06. 18. | Szabó Edit
Programok Egerben, Nadapon, Szekszárdon és a Somlón
A nyári napforduló és a Szent Iván-éj környéki hétvégi napokon még a szokásosnál is több boros program vár ránk. Íme néhány ötlet Egerből, Nadapról, Szekszárdról és a Somlóról. Válasszatok, túrázzatok, kóstoljatok!
Vendégoldal

Túl a virágzáson
2025. 06. 17. | Zsirai Kata
Katanapló 17. rész
Annyi a boros program, hogy Zsirai Kata majdnem elfelejtette megírni a legfrissebb naplóbejegyzését. Még jó, hogy idejében eszébe jutott, így nem maradunk ki az elmúlt két hét történéseiből. Íme a Katanapló 17. része. Fogadjátok szeretettel…
Iszunk

Érezd a Vibe-ot!
2025. 06. 16. | Barossné Koós Andrea
Hangulatos estén mutatkoztak be a Vibe Budapest közönségének az innovatív italkultúra egyik legismertebb szereplője, a COYA koktéljai. A pult mögött Grégoire Schnerb francia mixológus és Bácsi Sándor bártender rázta a sékert…
Tesztelünk

Medvebor: Szerémi Zöld 2023
2025. 06. 15. | Szabó Edit
A Medvebor nevű zalai pincészet szerémi zöldje lett a legjobb fehérbor a Borsmenta régi magyar szőlőfajták borait értékelő tesztjén. Hihetetlenül rétegzett, filozofikus tétel, amit egy jó könyv mellé ajánlunk…
Iszunk

Zwack Open 2025: minőség és közvetlenség
2025. 06. 13. | Nádasi Eszter
Májusban a Zwack Izabella Borkereskedés szakmai portfólió-bemutatóján jártunk. Az Unicum Ház patinás belső udvarán csaknem húsz pincészet kínálatával ismerkedtünk, méghozzá elsőkézből, hiszen itt maguk a borászok mesélnek a tételekről…
Főzünk

Török erőleves – şifa çorbası
2025. 06. 12. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 71. rész
A miénkhez hasonlóan a törökök erőlevese is maga az egészség, vagy ahogyan ők mondják: zápor a szívnek. Most ezt tálalja nekünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 71. részében…
Tesztelünk

Somló Kincse Kézműves Kispince: Gohér 2023
2025. 06. 11. | Szabó Edit
A Somló Kincse 2023-as Gohérja hamisítatlan somlói bor, magas savakkal, sós, köves világgal, de mindezek mellé káprázatosan gazdag aromatika társul. Fiatal még, és ha kicsit szelídül, ennél is szebb lesz…
Iszunk

Régi magyar szőlőfajták borainak tesztje
2025. 06. 10. | Szabó Edit
Gohér, sárfehér, piros bakator, szerémi zöld, fekete járdovány, tihanyi kék, laska, csókaszőlő, purcsin… Sokáig elfeledett, ám most újra élő szőlőfajták borait teszteltük a Borsmenta csapatával, és hihetetlen értékekre bukkantunk…
Iszunk

Villány a csúcson
2025. 06. 07. | Takács Andrea
Így volt, szó szerint! Májusban ugyanis 120 méter magasan, a MOL campus 28. emeletén lévő Virtu étteremben kóstolhatta villányi kiállítók borait a meghívott közönség – sommelier és séf, kereskedő és vendéglátós, borszakíró és borblogger.
Főzünk

Szendvicskenyér
2025. 06. 05. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 70. rész
Ha piknikezni mentek, grillezni készültök, vagy egyszerűen csak vendégeket vártok, jusson eszetekbe ez az ínycsiklandó szendvicskenyér, amit Nagyillés János tálal a Török örömök sorozat 70. részében. Mutatós és nagyon finom…
Vendégoldal

Nincs megállás
2025. 06. 03. | Zsirai Kata
Katanapló 16. rész
Mád–Szeged, Mád–Andornaktálya, Mád–Jászberény, és újra Mád. Még jó, hogy a szőlő és a pince néha röghöz köti Zsirai Katát, különben folyton úton lenne – na, nem mintha így nem… Itt a Katanapló 16. része, és nem kevésbé zúzós, mint az előző volt…
Beszélgetünk

Mindig jól jön az aranyeső
2025. 06. 01. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Egy Champion-díjat, hat arany- és egy ezüstérmet szereztek a Vylyan Pincészet borai a 2025-ös VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Vajon minek köszönhető a példátlan siker, és van-e még értéke egy éremnek? A pincészet egyik tulajdonosát, Debreczeni Mónikát kérdeztük…