Eszünk

Tízéves az ÉS Bisztró!

Tízéves az ÉS Bisztró! című cikk borítóképe
2023. 04. 23. | Szabó Edit
Bizony! Már tíz éve várja a vendégeket a barátságos belső tér és a piros napernyőkkel védett terasz Budapesten, a Kempinski Hotel Corvinus épülettömbjének Deák Ferenc utcai bejáratánál…

Hogy mit szeretünk az ÉS Bisztróban? Például azt, hogy nincs merevség, szertartásosság, csak előzékenység, sok mosoly és profizmus! Azt, hogy finomak az ételek és jó a borlap. Na meg azt, hogy jólesik néha kicsit megpihenni a hatalmas teraszon, a piros napernyők árnyékában.

Tíz éve, amikor az ÉS megnyitott, javában zajlott a magyarországi gasztroevolúció. Újabb és újabb helyek tűntek fel, megtanultuk a szakácsok nevét, kezdtünk odafigyelni az ételeinkre, és a fiatalok is egyre szívesebben ültek be egy-egy jó étterembe. Az ötcsillagos budapesti Kempinski Hotel Corvinus új éttermi koncepciója azonban még ebben a környezetben is meglehetősen formabontó volt. A hotel vezetése egy nyitott, kötetlen hangulatú bisztróról álmodott, és a Zsidai Csoportot hívta meg partnerként, hogy az étterem arculatának és kínálatának kialakításában közreműködjön.

Az ÉS sikere a nyitás óta töretlen. A hely az üzletemberek, a baráti társaságok, a családok és a Budapestre érkező turisták kedvelt belvárosi étterme lett, vasárnapi családi ebédje az egyik legnépszerűbb a városban. Az étlap a bécsi-magyar konyhára épül, a legjellegzetesebb étel a tafelspitz, de a bisztró híres a steakjeiről, amelyek speciális grillsütőben készülnek, kizárólag szabadtartású osztrák marhából. Az étlap évente kétszer frissül, és háromhetente szezonális, táblás ajánlatokkal egészül ki.

Az ÉS hatalmas, árnyas terasza tavasztól őszig, valamint az adventi időszakban tart nyitva.

A bisztróban törekednek arra, hogy kizárólag szezonális, helyi alapanyagokat használjanak fel, és olyan környezettudatos magyar beszállítókkal dolgozzanak együtt, akik ügyelnek a szállítás és a csomagolás során keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére is.

Az ÉS Bisztró lelkes és összetartó csapatának élén a nyitás óta Kőrösi Norbert étteremvezető, ex-BMX-világbajnok áll, aki sportolói múltjának köszönhetően hisz a hosszú távú, kitartó munkában. A konyhai csapatot öt éve Kónya Géza head chef vezeti. A szakma szeretete, az elhivatottság és a tisztelet minden általa elkészített ételen érezhető.

Aki Budapest belvárosában jár – és megengedheti magának, mert tegyük hozzá, hogy az ÉS nem olcsó –, térjen be erre a barátságos helyre, jó időben pedig felejtse ott magát egy kicsit a teraszon, élvezze a minőségi ételeket, és gyűjtsön be néhány barátságos mosolyt a felszolgálóktól. Utána garantáltan szebb lesz majd a nap!

Fotó:
kempinski hotel

Eszünk
Kristinus Borbirtok – Lokal47 című cikk borítóképe

Kristinus Borbirtok – Lokal47

2023. 04. 07. |
A Kéthelyen működő, biodinamikus elvek szerint gazdálkodó Kristinus Borbirtok tökéletes hely a kikapcsolódásra. Szállodájuk békességet, éttermük színvonalas étkezést kínál, a borokról már nem is beszélve. Akár egy napra is érdemes elszökni ide…
Eszünk
Ensō – a felső kategóriás gasztrokocsma című cikk borítóképe

Ensō – a felső kategóriás gasztrokocsma

2022. 11. 16. |
Hogy mik vannak a budapesti 8. kerületben! Az Ensō egy Baross utcai bérház belső udvarából nyílik, véletlenül odatalálni lehetetlen, mégis jobb, ha mindjárt asztalt foglalunk. Gáspár Dávid elmondja, hogy miért…
Eszünk
Vendéglő a Szőlőhegyen című cikk borítóképe

Vendéglő a Szőlőhegyen

2022. 07. 16. |
A Velencei-tó kapujában, a pázmándi Szőlőhegyen pár éve nyílt Bálint Borárium kiváló konyhával és környékbeli borokkal várja a vendégeket. Érdemes hozzájuk benézni, és nem csak rendezvények idején…
Eszünk
Akit a pizza füstje megcsapott című cikk borítóképe

Akit a pizza füstje megcsapott

2022. 02. 15. |
Little Italy Budapesten, a Király utcában. Számtalanszor jártunk náluk, de a desszertig csak egyszer jutottunk. Nem hiányzott. Ilyen egy autentikus pizzéria a hetedik kerületben…
Eszünk
Osamáék Byblosa című cikk borítóképe

Osamáék Byblosa

2020. 10. 25. |
„Ez nem fine, hanem fun dining, ahol az a cél, hogy a vendégek barátságos, otthonos környezetben élvezzék az ételeket és az italokat” – foglalja össze Osama Kutaini az Astoria mellett található étterem ars poeticáját, és rögtön tudjuk, hogy a Byblos nekünk való hely…
Eszünk
És. És? És! című cikk borítóképe

És. És? És!

2020. 09. 18. |
Kellemes hangulat, laza elegancia, profi kiszolgálás, tiszta ízek – ezt kapja a vendég, ha úgy dönt, hogy elkölt egy ebédet Budapest belvárosában, az ÉS Bisztró meggypiros napernyőkkel árnyékolt teraszán…