Találatok száma: 2498
Tesztelünk

Béres Szőlőbirtok: Magita 2016
2019. 06. 02. | Szabó Edit
A Béres Szőlőbirtok késői szüretelésű borának névadója egy híresen szép erdőbényei leány, Magita. A bor az idei Decanter World Wine Awardson bronz minősítést kapott…
Eszünk

Paprika, sercli, sör – Gourmet Fesztivál 2019
2019. 06. 01. | Barossné Koós Andrea
Az idén rekordmennyiségű látogatót vonzott a sztárséfek és sztárborászok legnagyobb hazai gasztronómiai fesztiválja, a Gourmet. Elmondjuk, hogy mi milyennek láttuk…
Tesztelünk

Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet: Late Harvest 2016
2019. 05. 30. | Szabó Edit
Egy tál friss gyümölcs palackba zárva. Édes, de nem túláradóan, kedves, de nem behízelgően. A nyugalmas esték bora.
Beszélgetünk

Garamvári Vencel életműdíjat kapott
2019. 05. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Garamvári Vencellel
Az idén Garamvári Vencel balatonboglári borász és pezsgőmester vehette át a Magyar Bor Akadémia által odaítélt Az év bortermelője életműdíjat. Az elismert szakemberrel Szabó Edit beszélgetett…
Főzünk

Fetás cukkinilepény
2019. 05. 29. | Szabó Edit
A kolokythokeftedes az egyik legnépszerűbb görög étel. Elkészítése egyszerű, hamarabb kisül, mint hogy megtanulnánk a nevét. A cukkini és a feta az alapja, de a menta a lelke, már csak ezért is fontos volt kipróbálnunk. Isteni!
Vendégoldal

Jól szerepeltek a magyar borok Londonban!
2019. 05. 28. | Borsmenta
Kihirdették a Decanter World Wine Awards eredményeit. Magyarország 3 platina-, 7 arany-, 25 ezüst- és 40 bronzérmet gyűjtött. Az aranyérmesek között van a Kreinbacher Birtok Brut Classic pezsgője is…
Iszunk

Hárslevelűk csatája
2019. 05. 27. | Szabó Edit
Fontos és izgalmas Kárpát-medencei szőlőfajta, mégsem kapott eddig soha vezető szerepet. A Borsmenta tesztjén 6 borvidék 18 hárslevelű borát kóstoltuk végig, a legidősebb 1995-ben, a legfiatalabb 2018-ban született. Íme a tanulságok…
Beszélgetünk

A Szent György-hegy a barátom
2019. 05. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Ujvári Viviennel
A tanúhegyek között nőtt fel, és bár munkahelye már a Tokaji borvidékhez köti, amikor csak teheti, meglátogatja Raposkán élő szüleit, és segíti a parányi családi pincészet munkáját. A fiatal borászgeneráció egyik nagy ígéretével, Ujvári Viviennel beszélgettünk…
Iszunk

Budapestre jön a Mátra
2019. 05. 23. | Szabó Edit
Immár hagyomány, hogy május végén Budapestre jönnek a mátrai borászok. Az idén 30 termelő boraival ismerkedhetnek a látogatók, a hárslevelűnek pedig külön mesterkurzust szentelnek a szervezők…
Utazunk

Alsó-Szilézia – a várak útján
2019. 05. 22. | Szabó Edit
Alsó Szilézia 2.
A világ egyik legcsodásabb építménye egy apró lengyel faluban, mesebeli várkastély egy kialudt vulkán tetején, főúri kényelem egy luxusszállodává alakított vadászkastélyban, ahol díjnyertes szakács főzi a vacsorát… Folytatjuk utunkat Alsó-Sziléziában.
Főzünk

Spárgakrémleves
2019. 05. 20. | Klich Zsuzsa
Lehet harsányzöld, törtfehér vagy lilás rózsaszín, imádjuk a spárgát minden változatban. Ezúttal krémlevest készítettünk belőle, de az elkövetkezendő hetekben még számtalan módon az asztalra kerülhet, hiszen most van szezonja…
Beszélgetünk

Néha fel kell kavarni az állóvizet
2019. 05. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Vesztergombi Csabával
Nem elkötelezett híve a kékfrankosnak, nem a bikavért helyezi előtérbe, nem használ szekszárdi palackot, de a pincéjében már ott érlelődik a titkos nagyágyú. Vesztergombi Csaba szekszárdi borásszal beszélgettünk…
Főzünk

Mentás citromfűszörp és rebarbarakompót
2019. 05. 14. | Klich Zsuzsa
A mentát, a citromfüvet és a rebarbarát Kati nénitől kaptuk ajándékba, amikor a komposztálható ételmaradékokat átvittük hozzá, neki ugyanis van kertje. Mindenki örült, mi a legjobban, mert hasznosítottuk a hulladékot, és még szörp és kompót is készült az ajándékból…
Tesztelünk

VáliBor: Édes Négyes 2015
2019. 05. 12. | Szabó Edit
Aki még nem járt Váli Péterék badacsonyörsi birtokán, nem is tudja, milyen az igazi vendéglátás. Csodálatos hely, szívélyes házigazdák, nagyszerű borok, köztük ez a különleges késői szüret, amiből már alig van pár palack, úgyhogy legyünk résen…
Eszünk

Oroszország tíz fogásban
2019. 05. 11. | Barossné Koós Andrea
Az idei Gourmet Fesztivál egyik exkluzív vendége a moszkvai Twins Garden étterem lesz. Mi elszaladtunk Moszkvába, hogy a rendezvény előtt a helyszínen kóstoljuk meg a világlátott ikerpár, Iván és Szergej Berezuckij főztjét…