Találatok száma: 2497
Főzünk
Kanelbullar című cikk borítóképe

Kanelbullar

2017. 10. 12. | Varga Anita
Vajon mi rejlik az egzotikus hangzású szó mögött? A legklasszikusabb svéd péksütemény, a fahéjas csiga. Érdemes vele meglepni a családot, imádni fogják. Hardcore édességimádóknak kínáljunk mellé házi szilva- vagy eperlekvárt…
Utazunk
Őszből a nyárba – irány Algarve! című cikk borítóképe

Őszből a nyárba – irány Algarve!

2017. 10. 10. | Raab Zsuzsanna
1. rész
Telnek-múlnak az őszi hónapok, de mielőtt eljönne a csípős reggelek, a ködös délutánok, a forró gyömbéres tea, az almás pite és a sütőtök időszaka, utazzunk kicsit vissza a nyárba, töltődjünk napfénnyel Dél-Portugáliában!
Beszélgetünk
Győztes nem, de nyertes vagyok című cikk borítóképe

Győztes nem, de nyertes vagyok

2017. 10. 08. | Szabó Edit
Szeptember végén a világ 14 legjobb 30 év alatti sommelier-je mérte össze tudását Budapesten. A Chaine des Rotisseurs nemzetközi szervezet magyar tagozata által rendezett világverseny észrevétlenül zajlott, pedig Szik Mátyás személyében magyar versenyzője is volt a viadalnak…
Vendégoldal
Elhagyja Katalóniát a Freixenet és a Codorníu? című cikk borítóképe

Elhagyja Katalóniát a Freixenet és a Codorníu?

2017. 10. 07. | Kövesdi István
A Katalóniában vasárnap megtartott függetlenségi népszavazás és az azóta tartó politikai bizonytalanság hatására néhány nagyvállalat máris úgy döntött, még több cég pedig fontolgatja, hogy elköltözteti a székhelyét Katalóniából…
Eszünk
Csodálatos csokoládék csatája című cikk borítóképe

Csodálatos csokoládék csatája

2017. 10. 06. | Szabó Hajnalka
Október elején Londonban kerül sor az International Chocolate Awards világdöntőjére, a régiós döntőkön éremmel jutalmazott csokoládégyártók csatájára. A kelet-európai döntőt az idén Budapesten rendezték…
Vendégoldal
Feszt október című cikk borítóképe

Feszt október

2017. 10. 04. | Bodó Judit
Bottszerda 18.
Megy a szüret, a munkából még a gyerekek is kiveszik a részüket. Büntetendő, ámde hasznos, nálunk nem tiltakoztak. Andris oviba jár. De szép is lenne! Mondjuk úgy, hogy próbálkozunk. Ja, és szombaton Mindszent Havi Mulatság. Jöttök?
Beszélgetünk
Sörök és könyvek című cikk borítóképe

Sörök és könyvek

2017. 10. 03. | Bőti László
Beszélgetés Gombkötő Györggyel
Az újlipótvárosi Beers and Books az irodalomkedvelő sörbarátok Mekkája, az online és az offline világ különleges találkozási pontja, ahol a vendég nyugodtan rábízhatja magát a tulajdonosra: Gombkötő György mindkét területen jó kalauznak bizonyul…
Beszélgetünk
A Szilvásgombóc jó csillagzata című cikk borítóképe

A Szilvásgombóc jó csillagzata

2017. 10. 01. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (2.) – evésről és zenéről
A gyümölcs és a pászka szerencsére kitart, beszélgetőpartnerem sem zuhant még le a székről a fáradtságtól, tovább beszélgetünk-képzelgünk hát fantasztikus ételekről, meg nem valósult tervekről, és végre a legendás Padlás is szóba kerül…
Beszélgetünk
Kíváncsian eszem című cikk borítóképe

Kíváncsian eszem

2017. 09. 30. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (1.) – ételekről és felfedezőutakról
Későre jár, a „normális” halandó lassan ágyba tér, amikor belekezdünk a beszélgetésbe. Az asztalon nyár végi gyümölcsök – sárgadinnye, alma, szőlő, őszibarack – és sajt, mellé „száraznak” egy adag pászka. A két bögrében forrázott mentalevél, mert Gábornak még haza kell majd vezetnie.
Tesztelünk
H-Négyzet Pince: Kisvörös 2015 című cikk borítóképe

H-Négyzet Pince: Kisvörös 2015

2017. 09. 29. | Szabó Edit
A napfényes, de kissé hűvösebb őszi napok kellemes, könnyű kékfrankosa, egyenesen a Mátrából…
Főzünk
Lecsó kenyértésztában című cikk borítóképe

Lecsó kenyértésztában

2017. 09. 29. | Varga Anita
Ahány ház, annyi lecsó. A klasszikus, a nagyi receptje, a szomszédé... de azért mindig a saját a legjobb. Néha persze jó kalandozni, újdonságokat kipróbálni. Varga Anita most kenyértésztába sütötte nekünk...
Eszünk
Világbajnok tökmagolaj című cikk borítóképe

Világbajnok tökmagolaj

2017. 09. 27. | Raab Zsuzsanna
A rangos Great Taste Awards nemzetközi gasztronómiai versenyen idén három csillaggal jutalmazták egy kis horgosi családi vállalkozás, a Donum Terrae tökmagolaját. A sikerhez vezető útról és a tökmagolaj titkairól Danyi Éva, a leánygyermek mesél…
Eszünk
A „Kopa-sziget” című cikk borítóképe

A „Kopa-sziget”

2017. 09. 25. | Varga Anita
Új haj, új pasi – tartja a mondás, és nekem egyből három is jutott. A nagyok iskolapadban, a kicsi óvodás lett: minden más most. Nem csak a hajam. Szeptemberi hétköznapjainkat szerettük volna megszínesíteni a nagyfiam által „Kopa-szigetként” emlegetett dunai partszakaszon.
Iszunk
VINO Kóstoló Ünnep Egerben című cikk borítóképe

VINO Kóstoló Ünnep Egerben

2017. 09. 24. | Szabó Hajnalka
Izgalmas találkozó helyszíne volt nemrég az egri Líceum patinás épülete. A tanárképzés Heves megyei fellegvárának belső udvarát helyi borászok vették birtokukba, hogy legújabb boraikat bemutassák az érdeklődő közönségnek…
Utazunk
Ahol a gyökértetűnek kultusza van című cikk borítóképe

Ahol a gyökértetűnek kultusza van

2017. 09. 23. | Németh Ágnes
Filoxérafesztivál Katalóniában
Fülsiketítő dördülések, füst, kiabálás – ez fogadta a látogatót a cava fővárosa, Sant Sadurní d'Anoia utcáin szeptember 6-án. Nem a szörnyű augusztusi terrorcselekmény utóhatása volt, hanem a világon egyedülálló Filoxérafesztivál vette kezdetét!