Találatok száma: 2497
Főzünk

Töltött-rántott kucsmagomba
2017. 05. 28. | Szabó Edit
A receptet Gazsó György színművésztől kaptuk, aki szenvedélyes hobbiszakács, és él-hal a kucsmagombáért…
Beszélgetünk

Szeretem megadni a módját
2017. 05. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Mészáros Mátéval
Nyolc évig játszott Egerben, akkor kötött közelebbi ismeretséget a borral. Rajong a paradicsomos ételekért, szabadidejében szívesen főz is. Mészáros Máté Jászai-díjas színművésszel ezúttal kifejezetten nem az étkezés ártalmasságáról beszélgettünk…
Eszünk

Képzeld magad Libanonba!
2017. 05. 27. | Raab Zsuzsanna
Ami Csontváryt megihlette, azt mi megkóstoltuk! A Bekaa folyó völgyében fekvő ősi libanoni városról elnevezett Baalbek étteremben olyan közel-keleti gasztroutazáson vehettünk részt, amit egy jó darabig nem felejtünk el…
Iszunk

Nagy utazás
2017. 05. 26. | Burai László
Utazni jó dolog, ezzel a cikkindító közhely máris kipipálva. A borokon, kávékon keresztül utaztamkörbe a világot az elmúlt majd másfél évben, a Borsmenta klassz útitárs volt ebben, most mégis különböző irányba indulunk.
Iszunk

Kicsit más!
2017. 05. 25. | Bőti László
Hangulat- és ízjelentés a budapesti Főzdepark sörfesztiváljáról
Sörfőzők, sörfanok, sörpadok és izgalmakat rejtő sörcsapok, meg persze a főzdékből kiáradó malátaillat töltötte meg hétvégén a hajdani Fővárosi Sörfőző épületegyüttesének tövében megbúvó Főzdepark udvarát…
Iszunk

A hárslevelűt meg kell fejteni
2017. 05. 24. | Szabó Hajnalka
A furmint a jégtörő, könnyebben érthető, a hárslevelűben több a titok – mondja Lenkey Géza tokaji borász, aki természetesen ott lesz a kiállítók között május 25-én, a Hárslevelűk Éjszakáján...
Vendégoldal

Czini úr továbbáll
2017. 05. 24. | Borsmenta
„Húsz hónap volt, sok vidám pillanattal és olykor kemény menettel. Most elérkezett az ideje, hogy továbbálljak” – írja Czinege Tamás, aki ma várja utoljára törzsvendégeit a Sarki Fűszeresben…
Utazunk

Pezsgőtúra a cava fővárosában
2017. 05. 22. | Szabó Hajnalka
Tavaszi barcelonai kirándulásunkat stílusosan egy cavatúrával koronáztuk meg, és azóta is valljuk, hogy aki a katalán fővárosban jár, nem hagyhatja ki ezt a kitérőt…
Iszunk

Mit igyunk a Gourmet Fesziválon?
2017. 05. 21. | Bőti László
Kalauz a vasárnap érkezőknek
Hogy a vasárnapi húsleves előtt, után vagy helyett érdemes-e még célba venni a Millenárist és a Gourmet Fesztivált, arra nagyon könnyű igennel válaszolni. Íme egy rövid, ám annál ínycsiklandóbb kalauz a mi szombati kedvenceinkkel…
Beszélgetünk

A főzés megnyugtat, kikapcsol
2017. 05. 21. | Szabó Edit
Gazsó György, a Radnóti Színház művésze szenvedélyes hobbiszakács és borrajongó, ezt minden ismerőse jól tudja. De hogy a bakatort vakon kóstolva is felismeri, azt sosem hittük volna…
Eszünk

Szerintünk a Gourmet
2017. 05. 20. | Szabó Hajnalka
Mangalica és eper minden elképzelhető és eddig elképzelhetetlen formában, az ország legkreatívabb séfjeinek tolmácsolásában. Ha ellátogatnak az idei Gourmet Fesztiválra, szerintünk az alábbi standokat semmiképpen ne hagyják ki…
Eszünk
Vendégoldal

Egyszer fent, máskor fent
2017. 05. 17. | Bodó Judit
Bottszerda 9.
Kapkodom a fejem, annyi minden történik. Fantasztikusak. Vannak kevésbé jók, de annak meg akkor kell örülni, amikor vége…
Iszunk

A rózsaszín elefánt birodalma
2017. 05. 17. | Szabó Edit
A rózsaszín elefántos címkét állítólag egy vidám egyetemista tervezte két rekesz sörért. Á, ezt úgyse hisszük el! Vagy mégis? Delirium sörvacsorán jártunk a Dunaparti Matróz Kocsmában…
Főzünk

Csokinyuszi reloaded
2017. 05. 16. | Varga Anita
Hegyekben állnak otthon a csokinyulak? Már nem férsz be a konyhába a csokitojásoktól? Süssél velük kenyeret!