Találatok száma: 2497
Beszélgetünk

Az Év Sommelier-je 2017
2017. 03. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Mátéval
Horváth Máté, a Mák Bistro munkatársa nyerte meg a Magyar Sommelier Club idei versenyét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy májusban Magyarországot képviselhesse a bécsi A.S.I. Contest of the Best Sommelier of Europe and Africa 2017 versenyen...
Iszunk

Hogy kerül krumpli a kávémba?
2017. 03. 24. | Burai László
Szerencsére sehogy. Viszont burundi és ruandai kávék esetén sajnos találkozhatunk ezzel a bosszantó hibával, ami tönkreteheti az italunkat.
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei. Aki még nem járt itt, elsőre meglepődik – talán kicsit el is varázsolódik –, aztán menthetetlenül ideszokik. A könyvesbolt-kávézó vezetője, Pecák Judit már tavaszi üzemmódban…
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei.
Vendégoldal

Megy a gőzös!
2017. 03. 22. | Bodó Judit
Bottszerda 5.
Tékitízi, Jucika! – nincs semmi gond. Nem egyszerű, ha az ember testközelből (autóközelből) találkozik egy vaddal, ami tönkrevágja a családi járművet, aztán a javítási költség hasonló hosszúságot ölt, mint egy vonalkód. ..
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 22. |
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei. Aki még nem járt itt, elsőre meglepődik – talán kicsit el is varázsolódik –, aztán menthetetlenül ideszokik. A könyvesbolt-kávézó vezetője, Pecák Judit már tavaszi üzemmódban…
Tesztelünk

Hilltop Borászat: Kamocsay Ihlet Cuvée 2015
2017. 03. 21. | Szabó Edit
Kedves, virágos illatú, jól iható bor. Könnyű ebédek, tavaszi délutánok kellemes kísérője, vagy hosszú baráti beszélgetések méltó társa. Nyugodtan kérhetünk belőle még egy pohárral…
Főzünk

Diós pogácsa
2017. 03. 21. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 5.
Ez is olyan sós sütemény, ami két napig készül, de higgyétek el, megéri a fáradságot!
Iszunk

A „tárgyalóteremből” jelentjük
2017. 03. 20. | Bőti László
Habra fel! 4.
Egy jó péntek este a beeróságon (sic!) kezdődik, hiszen odabent barátságos tér, kedves személyzet és mindennap más különlegesség fogad, ráadásul a szóda is ingyen van. Ahhoz pedig, hogy valaki odakerüljön, még komolyabb erőfeszítéseket sem kell tennie…
Eszünk

Uzsonnázz Kázmérral!
2017. 03. 19. | Varga Anita
Ételből-italból nem túl nagy a választék, de az is igaz, hogy ide nem elsősorban lakmározni jön az ember. Állatokkal ilyen közelségből, ilyen közvetlenséggel érintkezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élmény. Irány a Zoo Café!
Beszélgetünk

Anita és az élet
2017. 03. 18. | Varga Anita
Raul, Rafi és Lexi anyukája, Varga Anita eddig csak borkorcsolyáival örvendeztette meg a Borsmenta olvasóit, de holnaptól új sorozata indul, amelyben a gyerekbarát helyek feltérképezésére vállalkozott. Most azonban ő maga mutatkozik be az olvasóknak…
Iszunk

Megfejteni Panamát
2017. 03. 17. | Burai László
Szőllősi Lívia, az Espresso Embassy oktató-baristája pár hete széles vigyorral újságolta nekem a kávézóban, hogy hamarosan Panamába utazik. Miután hazajött, megkerestem, hogy kifaggassam az élményeiről.
Tesztelünk

Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Cserszegi Fűszeres 2015
2017. 03. 16. | Szabó Edit
Kecses, bájos, játékos bor üde virágillattal, finom fűszerességgel. Ha egy frissítő kortyra vágyunk, kitűnő választás.
Beszélgetünk

Most váltunk felnőtté
2017. 03. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Ludányi Balázzsal
Beleszületett a borászkodásba, de ahogyan ő mondja, nem szőlőt termel, hanem szőlőtőkéket gondoz, és a kétkezi munkájával egy őshonos kultúrát ápol. Ludányi Balázs, a Centurio Szőlőbirtok borásza hisz a termőhely erejében, azért is lett a Magna Mátra alapító tagja…
Eszünk

Irodalom a fazékban
2017. 03. 15. | Raab Zsuzsanna
Programajánló a szavak és az ízek szerelmeseinek
Különleges gasztronómiai kalandban lehet részünk, ha március 31-ig ellátogatunk a Petőfi Irodalmi Múzeum „Írói fogások” című kiállítására. Családi étkészletek, hamisítatlan receptek, régi történetek várnak minket, és persze irodalom a javából…