Találatok száma: 2500
Utazunk

Priorat, a katalán borok fellegvára
2021. 10. 25. | Vargha Márk
Barcelonából könnyen elérhető, és számtalan kellemes élményt tartogat az egyik legizgalmasabb spanyol borvidék: Priorat. Útra fel, a borkalandok minden évszakban várnak!
Tesztelünk

Bodrog Borműhely: Wild Tokaj Pét-Nat 2020
2021. 10. 24. | Szabó Edit
A Bodrog Borműhely furmint pét-natja a fajta játékos, üde, kedves arcát mutatja meg. Rengeteg gyümölcs, rengeteg buborék, és mindkettő nagyon jól áll neki…
Beszélgetünk

Szakítani kell a sztereotípiákkal!
2021. 10. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Harmath Csabával
Izgalmas programot szervezett a brit borpiac szereplőinek a Wines of Hungary UK Londonban. A Trivet étterem által prezentált hatfogásos ebéden Harmath Csaba gasztronómus mutatta be a tokaji édes borokat. A szakértőt az ebéd után kérdeztük…
Beszélgetünk

Az álmodozások korának vége
2021. 10. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Molnár Péterrel
A Wines of Hungary UK izgalmas londoni rendezvényen mutatta be Tokaj édes arcát a brit borpiac szereplőinek. A találkozó után Molnár Pétert, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnökét kérdeztük…
Tesztelünk

Hoop Wines: PINK Kékfrankos 2020
2021. 10. 21. | Szabó Edit
A Hoop Wines kékfrankos pét-natja igazi kapudrog. Ha valaki meg szeretne barátkozni a pét-natok világával, kezdje ezzel!
Utazunk

Nem csak Barcelona létezik!
2021. 10. 20. | Vargha Márk
Festői városkák, macskaköves utcák, csúcsminőségű sonka, jó borok, varázslatos hangulat. Északkelet-Spanyolország 5 kötelező célpontját és egyik ínyencségét ajánljuk olvasóink figyelmébe…
Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Hárslevelű 2020
2021. 10. 19. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő hárslevelűből készült pét-nat bora természetesen kedves, de nem túl sokrétű. Nyissunk ki és élvezzük, de mélységeket ne keressünk benne…
Iszunk

Mi az a Vindependent?
2021. 10. 18. | Szabó Edit
Magyarország egyik legkisebb, de rendkívül hatékonyan működő boros szervezete, a Vindependent a kisbirtokok munkáját segíti. Tevékenységükről egy kellemes munkaebéden számoltak be a sajtó képviselőinek…
Tesztelünk

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2020
2021. 10. 17. | Szabó Edit
Csupa gyümölcs, csupa báj. A Bussay Pince Méthode Ancestrale pét-natja jól behűtve az igazi…
Beszélgetünk

Ezt a kincset meg kell őriznünk
2021. 10. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Tornai Tamással
A most 75 éves Tornai Pincészet a Nagy-Somlói borvidék egyik leglátogatottabb helyszíne. Hétvégén egymást érik a programok, a hétköznapok azonban a komoly szakmai munkáról szólnak. Tornai Tamással beszélgettünk…
Eszünk

5 korty, 5 falat az őshonosság jegyében
2021. 10. 15. | Szöllősi Edit
Az agrárium és az élelmiszeripar legismertebb seregszemléje, az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár 2021-ben borszemináriumokkal is várta a látogatókat…
Tesztelünk

Somlói Vándor Pince: Brut Nature Fehér Nyerspezsgő 2020
2021. 10. 13. | Szabó Edit
Ez aztán a bazalt! A Somlói Vándor Pince olaszrizling pét-natja le se tagadhatná, hogy a Somlóról jött. Sós és köves, szikár és kemény, nincs benne semmi kedvesség, izgalom annál több. Mély víz, csak úszóknak!
Főzünk

Szilvalekvár sütőben
2021. 10. 12. | Szabó Edit
Nincs benne se cukor, se tartósítószer, és még csak nem is munkaigényes! Készíts szilvalekvárt sütőben!
Beszélgetünk

A korrekt kávé titka: bab és víz
2021. 10. 09. | Juga Péter
Koós Máté autodidakta módon indult neki a kávés világ felfedezésének Miskolcon. A saját útját járva szerezte meg a szükséges tudást és felszerelést, ma pedig már Bab és Víz márkanév alatt készíti „őrölten” jó kávéit…
Tesztelünk

Dobosi Pincészet: Bio Gyöngyöző 2020
2021. 10. 08. | Szabó Edit
Könnyű, nyári, természetes, zamatos. A Dobosi Pincészet bio gyöngyözőbora olyan, mint a naplemente. Nem tart sokáig, de tudod, hogy holnap megint lesz…