Vissza
Főzünk

Juhtúrós és márványsajtos krém

Juhtúrós és márványsajtos krém című cikk borítóképe
2021. 12. 29. | Klich Zsuzsa
Kenjük vagy mártogassuk, mindegy! Íme két gyors vendégváró, amit pirítóssal és ropogós zöldségekkel is kínálhatunk…

Nem kell feltétlenül zavarba jönnünk, ha váratlan vendégek érkeznek. Ez a két gyors kence pillanatok alatt elkészül, és mindegyik nagyon finom. Szilveszteri vendégvárónak is tökéletes.

Juhtúrós krém

Hozzávalók:

  • 25 dkg juhtúró
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék dió durvára vágva vagy törve (mondjuk mozsárban)
  • kb. 5 dkg vaj (elhagyható)
Elkészítése:

A hozzávalókat villával összekeverjük.
(A fokhagymával bánjunk óvatosan, a juhtúró nagyon kihozza az ízét.)

Márványsajtos krém

Hozzávalók:

  • 20 dkg márványsajt
  • 10 dkg tejföl (tehetünk többet, akkor inkább mártogatós lesz)
  • 5-8 dkg vaj (ha mártogatóst szeretnénk, hagyjuk ki)
  • 2-3 közepes retek, gyufányi darabokra vagdosva
  • néhány tekerésnyi bors
Elkészítése:

A hozzávalókat villával összekeverjük.
Ha valakinek túl markáns a márványsajt sajt íze, nyugodtan lehet változtatni az arányokon. Mártogatáshoz az is finom, ha épp csak morzsolunk belőle a tejfölbe.

Tálalás: a krémeket frissen sült pirítóssal, ropogtatni való répa-, uborkaszeletekkel, szárzellerrel, színes paprikaszeletekkel kínáljuk.

Fotó:
Klich Zsuzsa

Főzünk
Kékkúti házi zserbó című cikk borítóképe

Kékkúti házi zserbó

2021. 09. 06. |
Nincs ünnepi asztal zserbó nélkül. Klasszikus házi süteményünk receptjét a kékkúti sütőasszonyoktól kaptuk…
Főzünk
Mákos guba című cikk borítóképe

Mákos guba

2021. 01. 02. |
Van, ahol karácsonykor, és van, ahol újévkor kerül az asztalra. A mákos gubának rengeteg változata ismert, de szerintünk ez a legfinomabb…
Főzünk
Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti című cikk borítóképe

Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti

2020. 12. 31. |
Méhes Vilmos mestere a kocsonyakészítésnek. Aki követi az utasításait és rászánja az időt, tökéletes kocsonyát tálal. Íme…
Főzünk
Sütőtökös pite című cikk borítóképe

Sütőtökös pite

2020. 12. 10. |
A sütőtökös pite, az amerikaiak klasszikus hálaadás napi süteménye már itthon is egyre népszerűbb. Íme egy jó recept, érdemes kipróbálni…
Főzünk
Korianderes kápiakrém című cikk borítóképe

Korianderes kápiakrém

2020. 06. 20. |
Nézzétek, hogy úszom! 6.
Ezt az ismerős, mégis különleges ízvilágú kápiakrémet tálalhatjuk húsok mellé, de tunkolhatunk bele pitát, sajtot, zöldségeket is…
Főzünk
Tojáskrém vagy -mártogatós című cikk borítóképe

Tojáskrém vagy -mártogatós

2020. 06. 16. |
Nézzétek, hogy úszom! 5.
Ha sűrűbb, remek szendvicskrém, ha lazább, isteni mártogatós! Ez a tojásos étel szuperfinom, szuperegészséges, és minden évszakban tökéletes vendégváró fogás. Még a pezsgő mellé is kínálhatjuk…