Vissza
Főzünk
Juhtúrós és márványsajtos krém
2021. 12. 29. | Klich Zsuzsa
Kenjük vagy mártogassuk, mindegy! Íme két gyors vendégváró, amit pirítóssal és ropogós zöldségekkel is kínálhatunk…
Nem kell feltétlenül zavarba jönnünk, ha váratlan vendégek érkeznek. Ez a két gyors kence pillanatok alatt elkészül, és mindegyik nagyon finom. Szilveszteri vendégvárónak is tökéletes.
Juhtúrós krém
Hozzávalók:
- 25 dkg juhtúró
- 10 dkg natúr krémsajt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 marék dió durvára vágva vagy törve (mondjuk mozsárban)
- kb. 5 dkg vaj (elhagyható)
A hozzávalókat villával összekeverjük.
(A fokhagymával bánjunk óvatosan, a juhtúró nagyon kihozza az ízét.)
Márványsajtos krém
Hozzávalók:
- 20 dkg márványsajt
- 10 dkg tejföl (tehetünk többet, akkor inkább mártogatós lesz)
- 5-8 dkg vaj (ha mártogatóst szeretnénk, hagyjuk ki)
- 2-3 közepes retek, gyufányi darabokra vagdosva
- néhány tekerésnyi bors
A hozzávalókat villával összekeverjük.
Ha valakinek túl markáns a márványsajt sajt íze, nyugodtan lehet változtatni az arányokon. Mártogatáshoz az is finom, ha épp csak morzsolunk belőle a tejfölbe.
Tálalás: a krémeket frissen sült pirítóssal, ropogtatni való répa-, uborkaszeletekkel, szárzellerrel, színes paprikaszeletekkel kínáljuk.
Fotó:
Klich Zsuzsa