Találatok száma: 2497
Tesztelünk
Cardium Borház: Zöld veltelini 2023 című cikk borítóképe

Cardium Borház: Zöld veltelini 2023

2024. 10. 30. | Nádasi Eszter
A Borsmenta magazin szakmai fajtatesztjének ezüstérmese a Cardium Borház 2023-as Zöld veltelinije lett: sárgadinnyés illatával és ízével rögtön megfogott bennünket, de nem csak ezért szerettük…
Iszunk
Zöldveltelini-teszt 2024 című cikk borítóképe

Zöldveltelini-teszt 2024

2024. 10. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta zöldveltelini-tesztjén 11 pincészet 13 bora került a poharunkba – volt köztük pezsgő is. A pálmát egy érett mátrai bor vitte el, de szinte mindegyiket szerettük…
Beszélgetünk
Húszéves a Bogyólé! című cikk borítóképe

Húszéves a Bogyólé!

2024. 10. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Húsz éve indult hódító útjára a Vylyan Pincészet könnyű vörösbora, a Bogyólé. Az évforduló alkalmából Debreczeni Mónikával, a Vylyan Pincészet kreatív igazgatójával beszélgettünk…
Beszélgetünk
Nagy út áll előttünk című cikk borítóképe

Nagy út áll előttünk

2024. 10. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Bakos Lászlóval és Bakos-Szabó Mariannával
A Bakos Borászat új szereplője a Velencei-tó környéki boréletnek, de már az első forgalomba kerülő rajnai rizlingjükkel aranyérmet nyertek a VinAgorán. Az alapításról és a tervekről Bakos-Szabó Marianna és Bakos László mesél…
Utazunk
A világ legkisebb városa című cikk borítóképe

A világ legkisebb városa

2024. 10. 25. | Juga Péter
10 nap Rijeka környékén – 3. rész
Miért olyan érdekes, ha valami a legkisebb? Pontosan ugyanazért, amiért a legnagyobb az. Egy biztos: számunkra az egyik legjobb élmény volt ez a látogatás az Isztriai-félsziget szívében, Hum városában…
Főzünk
Gözleme című cikk borítóképe

Gözleme

2024. 10. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 41. rész
Hogy mi a gözleme? Kelesztés nélkül készített tésztaétel, amit tetszés szerinti töltelékkel tehetünk változatossá. Törökországban főként reggelire fogyasztják, de bármelyik napszakban az asztalra kerülhet…
Főzünk
Rákóczi túrós című cikk borítóképe

Rákóczi túrós

2024. 10. 22. | Klich Zsuzsa
Kevesen tudják, de híres süteményünk, a Rákóczi túrós nem II. Rákóczi Ferenc fejedelemről kapta a nevét. Rákóczi János cukrászmester alkotta meg, az ő emlékét őrzi. A recept az eltelt közel 90 év során sokat változott, de a lényeg maradt. Íme a mi variációnk…
Iszunk
Borfesztivál tanulságokkal című cikk borítóképe

Borfesztivál tanulságokkal

2024. 10. 21. | Szabó Edit
Budapest legnagyobb múltú és legkomolyabb presztízsű borfesztiválja az idén 33. alkalommal várta a látogatókat a budai vár területén. Azaz csak várta volna, ha az özönvízszerű eső és az építkezés el nem riasztotta volna még a feketeöves fesztiválozókat is…
Beszélgetünk
A természet mindent megold című cikk borítóképe

A természet mindent megold

2024. 10. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Stephan Spiegelberggel
Az alábbi interjú óta tíz év telt el, de Stephan Spiegelberg, vagyis Spiegelberg István somlói borász most is ugyanolyan különc módon készíti egyedi borait a hegyen, mint amikor megismertük…
Főzünk
Szezámmagkrémes édesség – tahinli muhallebi című cikk borítóképe

Szezámmagkrémes édesség – tahinli muhallebi

2024. 10. 17. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 40. rész
Hűvösödik az idő, ilyenkor egyre jobban esnek a simogató édességek. A Török örömök 40. részében Nagyillés János egy szezámmagkrémes édesség receptjét osztja meg velünk, amit egy pohár tejes itallal, szaleppel kínál…
Utazunk
Ember a vízben, halak a tányéron című cikk borítóképe

Ember a vízben, halak a tányéron

2024. 10. 15. | Juga Péter
10 nap Rijeka környékén – 2. rész
A tenger közelében általában három dolgot tesz az ember: úszik a vízben, szomját oltja a melegben, és végül keres valami harapnivalót. Ezt a jól kitalált programtervet a világért sem szerettük volna megreformálni…
Beszélgetünk
Megmaradni című cikk borítóképe

Megmaradni

2024. 10. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Edittel
Túlélni vagy abbahagyni? Lehet-e, érdemes-e életben tartani egy borral és gasztronómiával foglalkozó tematikus lapot a 21. században? Szabó Edittel, a Borsmenta főszerkesztőjével Szabó Edit beszélget…
Utazunk
Tenger, blues és a Monarchia bája című cikk borítóképe

Tenger, blues és a Monarchia bája

2024. 10. 11. | Juga Péter
10 nap Rijeka környékén 1. rész
Opatija (Abbazia) az egykori Monarchia legnépszerűbb üdülőhelye volt. Ehhez persze hozzájárult az is, hogy Rijeka (Fiume) vonzáskörzetébe tartozik, ami jelentős kikötővárossá nőtte ki magát a századfordulóra. 10 napot töltöttünk a környéken…
Főzünk
Karamelles puding című cikk borítóképe

Karamelles puding

2024. 10. 10. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 39. rész
Ismerve a török konyha édesség iránti vonzalmát, talán nem meglepő, hogy a francia crème caramel avagy a spanyol flan is létezik török változatban! Nagyillés János most ezt készítette el nekünk a Török örömök 39. részében. Íme a recept.
Főzünk
Padlizsánkrém című cikk borítóképe

Padlizsánkrém

2024. 10. 08. | Szabó Edit
Ezerféleképpen készítik, és persze mindenki a sajátjára esküszik, de az igazság az, hogy a padlizsánkrém bármelyik változatban isteni. Íme egy jól működő alaprecept, amit ízlés szerint továbbfejleszthetünk…