2021.10.17. | Szabó Edit
Csupa gyümölcs, csupa báj. A Bussay Pince Méthode Ancestrale pét-natja jól behűtve az igazi…
Színe halvány szalmasárga, illata tartózkodó. Kell várnunk egy kicsit, hogy valamit megmutasson magából, de itt nyoma sincs a traminitól megszokott lehengerlő illatjegyeknek.Ízében viszont már megjelenik a sárga rózsás, sárgadinnyés világ, érett zöld bogyós gyümölcsökkel, kivivel, egressel kiegészülve. A buborékok jók, viszi a lendület, kifejezetten jólesik inni. Aperitifnek ajánljuk.
(84 pont)
2021. augusztus 27-én kóstoltuk
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Méthode Ancestrale
Termelő : Bussay Pince
Termőhely : Zalai borvidék
Évjárat : 2020
Típus : száraz fehér pét-nat
Fajtaösszetétel : tramini és szürkebarát
Alkoholtartalom : 12%
Kapható : https://organikusbor.hu/
Ára : 3100 Ft
A termelő weboldala : https://bussaypince.hu/
Történet: Az Örökség íze
A pincészet elérhetőségei:
Bussay Pince – dr. Bussay Dorottya
Cím: 8873 Csörnyeföld, Hegy út 2.
Tel.: +36 70 386-9168
E-mail: info@bussaypince.hu