2024.01.28. | Szabó Edit
A Bussay Pince pét-natjának neve az ősi eljárásra utal. Traminiből készült, bájos, üde, elegáns bor, tele vitalitással…
A bor szépen nyitható, nem habzik fel a palackban.Édes tónusú illatában kezdetben érezhető egy kis fülledtség, de szerencsére az gyorsan kiszellőzik, és helyét elegáns virágosság veszi át. A bodzás, sárga rózsás jegyeket szépen egészíti ki egy kis finom élesztősség, és aztán jönnek a gyümölcsök is: barack, körte, ringló, ananász. Tobzódunk az illatokban.
Kóstolva először édes, aztán keserű, aztán gyümölcsös. Folyamatosan változik, széthúz és összetart, izgalmas ez a játék. Utóízében még egy kis komlós kesernyésség is feltűnik, de végül mégis a rózsás, barackos világ marad velünk hosszan.
Kedves, szerethető pét-nat, frissítő, markáns buborékokkal és egy pici édességgel, ami nem hiányzik belőle feltétlenül, de nem is bánjuk, hogy ott van. A gyöngyözése kitartó, könnyű inni, könnyű lelkesedni érte.
(87 pont)
2023. december 13-án kóstoltuk.
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Méthode Ancestrale
Termelő : Bussay Pince
Termőhely : Zalai borvidék
Évjárat : 2022
Típus : száraz fehér pét-nat
Fajtaösszetétel : tramini
Alkoholtartalom : 13.5%
Kapható : a pincészet webshopjában
Ára : 6000 Ft
A termelő weboldala : https://bussaypince.hu/
Beszélgetés a borásszal: Az Örökség íze
Fotó:
Borsmenta
-
honlap
A pincészet elérhetőségei:
Bussay Pince – dr. Bussay Dorottya
Cím: 8873 Csörnyeföld, Hegy út 2.
Tel.: +36 70 386-9168
E-mail: info@bussaypince.hu