2022.01.21. | Szabó Edit
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz ajánlunk…
A közepesen intenzív rubinszínű bor illata kezdetben hihetetlenül virágos. Jácint, ibolya és mályva asszociációi bomlanak ki belőle – olyan, mint egy tavaszi kert. Ha kicsit várunk, tovább nyílik az illat, és megjelenik benne az édesköményes, eukaliptuszos fűszeresség is, némi finom meggyes világgal kísérve.Kóstolva egyelőre kevesebbet ad, mint amennyit illatban ígért, de fiatal még. Ízében a meggyes, málnás gyümölcsösséget édesfűszerek kísérik, némi marcipánossággal és finom sóssággal. Utóízében kissé felerősödik a sós, borókás jelleg.
Egyensúlyos, nagyon jól iható bor, de kedvesség az nincs benne. Szikár, határozott, öntörvényű, nem tetszeni akar, hanem hódítani. Mi sült keszeg mellé innánk, meg tartalmas francia lecsóhoz.
(88 pont)
2021. november 16-án kóstoltuk
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Porkoláb-völgy Kadarka
Termelő : Heimann és Fiai
Termőhely : Szekszárdi borvidék
Évjárat : 2020
Típus : száraz vörösbor
Fajtaösszetétel : 100% kadarka
Alkoholtartalom : 12.5%
Kapható : hamarosan a pincészet webshopjában
Ára : 6750 Ft
A termelő weboldala : https://www.heimann.hu/
A pincészet elérhetőségei:
Heimann és Fiai – Heimann Ágnes
Cím: 7100 Szekszárd, Ivánvölgy 9814/13. hrsz.
Tel.: +36 20 961-7101
E-mail: heimann@heimann.hu